ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Βομβαρδίζουν» με κορωνοϊό τα νησιά οι Τούρκοι: Το 10% των αλλοδαπών που έφτασαν στην Λέσβο θετικοί στον Covid-19 (upd)

«Βομβαρδίζουν» με κορωνοϊό τα νησιά οι Τούρκοι: Το 10% των αλλοδαπών που έφτασαν στην Λέσβο θετικοί στον Covid-19 (upd)

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, το τελευταίο 24ωρο, και τα έντεκα εξ αυτών ήρθαν από το εξωτερικό. Τρία θετικά στον κορωνοϊό covid 19 κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στη Λέσβο ή καλύτερα το 10% των όσων αλλοδαπών έφτασαν από την Τουρκία σήμερα δείχνοντας έτσι ότι μπορεί να μιλάμε για μια ασύμμετρη απειλή από μέρους της Άγκυρας.

Πρόκειται για τρεις ασυμπτωματικούς ασθενείς αλλοδαπούς, που μαζί με άλλους 33 συνολικά, 15 άνδρες, 10 γυναίκες και 11 παιδιά καταγωγής Ιράν και Αφγανιστάν, διασώθηκαν το Σαββάτο 13 Ιουνίου το βράδυ από το Λιμενικό Σώμα βόρεια των βορειοδυτικών ακτών της Λέσβου και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πέτρας.

Κατά τον έλεγχο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, είχε βρεθεί μεταξύ των 36 συνολικά διασωθέντων ένας θετικός στον ιό, ενώ αρνητικοί ήσαν όλοι οι άλλοι. Αρνητικά ήταν και τα δείγματα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και όσους άλλους είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους κατά τη διάσωση τους.

Οι 36, αμέσως μετά τέθηκαν σε καραντίνα στη δομή στα Μεγάλα Θέρμα που λειτουργεί για τους νεοεισερχόμενους. Κατά τον επανέλεγχο ο μεν θετικός κατά τον προηγούμενο έλεγχο βρέθηκε αρνητικός, ενώ τρεις αρνητικοί βρέθηκαν τώρα θετικοί, πλην όμως και οι τρεις ασυμπτωματικοί.

Στο σύνολο τους, οι 36 τέθηκαν ξανά σε 14ημερη καραντίνα, ενώ οι τρεις ασθενείς μετακινήθηκαν σε ξεχωριστό χώρο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 3.366, εκ των οποίων 55.0% άνδρες. Από τους έντεκα που έφθασαν στη χώρα μας από το εξωτερικό, οι οκτώ ήρθαν μέσω αεροπορικών πτήσεων.

Οι άλλοι τρεις είναι αλλοδαποί που έφθασαν στη Λέσβο. Πρόκειται για ασυμπτωματικούς ασθενείς, που μαζί με άλλους 33 συνολικά (δεκαπέντε άνδρες, δέκα γυναίκες και έντεκα παιδιά) καταγωγής Ιράν και Αφγανιστάν εντοπίστηκαν από το Λιμενικό Σώμα βόρεια των βορειοδυτικών ακτών της νησιού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πέτρας.

Τα υπόλοιπα δώδεκα κρούσματα, που βρέθηκαν «θετικά» στον ιό COVID-19, εντοπίστηκαν στις εξής περιοχές: έξι στην Καστοριά, τρία στη Σύρο, δύο στην Παραμυθιά κι ένα στην Αθήνα.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την έκτη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου, που αφορά στο διάστημα 17-25 Ιουνίου, παρατηρείται επιδείνωση στο μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων, που πλέον διαμορφώνεται στα 22 κρούσματα ανά ημέρα, από 13 στην προηγούμενη έκθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πλειονότητα των ημερήσιων κρουσμάτων προέρχεται κατά κανόνα από τη συρροή της Ξάνθης, με επίκεντρο τον Εχίνο. Επίσης, αξιοσημείωτες «εστίες» εντοπίζονται στη Ροδόπη, με επίκεντρο τον οικισμό Αγιάσμου, καθώς και τη Θεσπρωτία, με επίκεντρο την Παραμυθιά. Τόσο ο Εχίνος όσο και ο Αγιάσμος έχουν τεθεί σε καραντίνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.