ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γιόγκα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε (βίντεο)

Γιόγκα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε (βίντεο)

Μήπως ανήκεις κι εσύ σε εκείνους που διστάζουν να ξεκινήσουν γιόγκα καθώς δε ξέρουν αν θα τα καταφέρουν;

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αφήσεις στην άκρη κάθε φόβο ή δισταγμό και να αφεθείς σε έναν νέο κόσμο προσωπικής ευεξίας.

​Αν ενδιαφέρεσαι να δοκιμάσεις αυτή την ιδιαίτερη μορφή άσκησης, εμείς βρήκαμε και συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να περιμένεις στις πρώτες συνεδρίες.

1) Δεν θα καταφέρεις όλες τις ασκήσεις

Είναι απολύτως λογικό να μην μπορέσεις να κάνεις σωστά όλες τις ασκήσεις που θα δεις. Το σημαντικό είναι να ωθήσεις το σώμα σου να προσπαθήσει και να λειτουργήσουν μυς που δεν γνώριζες ότι υπάρχουν. Στις πρώτες συνεδρίες είναι πολύ πιθανό να αισθανθείς κάψιμο όμως αυτό είναι φυσιολογικό. Εάν δεν είσαι σίγουρη για το πώς να κάνεις μια στάση, δώσε προσοχή στον εκπαιδευτή σου και μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια.

2) O δάσκαλος θα γίνει ο καλύτερος φίλος σου

Ο σκοπός του εκπαιδευτή σου είναι να σε καθοδηγήσει και να σε βοηθήσει. Αν έχεις ερωτήσεις, ρωτήσέ τον χωρίς δεύτερη σκέψη. Προσπάθησε να μην αισθάνεσαι άσχημα και αμήχανα όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

3) Θα μάθεις να αναπνέεις σωστά

Ένα από τα βασικά στοιχεία της yoga είναι η σωστή αναπνοή. Μπορεί να αναπνέουμε κάθε μέρα όμως αυτή η μορφή άσκησης απαιτεί έναν πολύ μεθοδικό και προσεκτικό τρόπο αναπνοής που ονομάζεται Πραναγιάμα. Συχνά θα κρατάς την αναπνοή σου για μερικά δευτερόλεπτα ή θα κάνεις μια μακρά εκπνοή. Στόχος είναι να αποτοξινώσεις τους πνεύμονες και το σώμα σου.

4) Δεν είναι όλα τα ρούχα σου κατάλληλα για yoga

Δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να αγοράσεις μια ακριβή αθλητική ενδυμασία αλλά να φορέσεις κάτι άνετο και ελαστικό. Προτίμησε ένα κολάν αντί για σορτς όμως κοίταξε πάντα τι βολεύει εσένα καλύτερα ώστε να έχεις ελευθερία κινήσεων στο μάθημα.

5) Το νερό είναι απαραίτητο

Όπως και οποιαδήποτε προπόνηση, έτσι και η yoga απαιτεί να είσαι καλά ενυδατωμένη. Πιες πολύ νερό πριν το μάθημα και φυσικά πάρε μαζί σου ένα μπουκάλι νερό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.