ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποιο είναι το επόμενο περιοριστικό μέτρο: Υποχρεωτική χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους

Ποιο είναι το επόμενο περιοριστικό μέτρο: Υποχρεωτική χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους

Σε αυστηριοποίηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό προσανατολίζεται η Πολιτική Προστασία με το lockdown να αποτελεί την ύστατη επιλογή.

Στην παρούσα φάση δεν συζητείται ένα μικρό -15 ημερών- lockdown στην Αττική με τους «ειδικούς» επιστήμονες να αναμένουν τα αποτελέσματα των πράξεών τους από τους περιορισμούς που ήδη εφαρμόζουν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές, η επιβολή lockdown στην Αττική «είναι πολύ μακρινό ενδεχόμενο». Θυμίζουν δε ότι τα μέτρα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα: «Σε 10 ημέρες θα ξέρουμε πώς θα έχουν πάει».

Τονίζουν επίσης ότι εάν τα μέτρα αυτά αποδώσουν τότε θα συνεχιστούν τα ίδια για άλλες 15 ημέρες. Εάν όμως δεν υπάρξει βελτίωση και δεν μειωθούν τα κρούσματα τότε οι «επιδημιολόγοι θα προτείνουν άλλα μέτρα πιο αυστηρά μέχρι να φτάσουμε στο lockdown».

Ποια μέτρα θα έρθουν πριν το lockdown

Ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να είναι, όπως ανέφεραν οι κύκλοι της Πολιτικής Προστασίας, η καθολική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ή και άλλα επιμέρους μέτρα πριν αποφασιστεί μια νέα καραντίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.