ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυστρία: Εκτόξευση κρουσμάτων λόγω αύξησης στα τεστ κορωνοϊού

Αυστρία: Εκτόξευση κρουσμάτων λόγω αύξησης στα τεστ κορωνοϊού

Σημαντικά μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των τεστ κορωνοϊού που διεξάγονται πλέον στην Αυστρία, με αποτέλεσμα να έχει εκτοξευθεί και ο αριθμός των κρουσμάτων.

Για αυτό το λόγο άλλωστε οι συγκρίσεις με το παρελθόν έχουν μόνο περιορισμένη σημασία, όπως τονίζεται από τους ειδικούς. Στη χώρα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σήμερα σε 9.207, που είναι υψηλότερος από ποτέ στη χώρα, με πληθυσμό 8,9 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε νοσοκομείο ανέρχεται σε 498 και από αυτούς οι 101 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ υπήρξαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο τέσσερις νέοι θάνατοι, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 822.

Με την αύξηση των νέων λοιμώξεων αυξάνεται και η ζήτηση κλινών στις ΜΕΘ. Ωστόσο, το ποσοστό πληρότητας παραμένει χαμηλό, περίπου το 5% του συνόλου των 2.000 κλινών εντατικής θεραπείας από τις οποίες περίπου το ήμισυ βρίσκονται στην πρωτεύουσα Βιέννη, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή τη στιγμή, το 0,8% εκείνων που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 χρήζουν εντατικής νοσηλείας και το ποσοστό αυτό αυξήθηκε ελαφρά από την εκ νέου άνοδο των μολύνσεων το Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, συγκριτικά, αυτό το ποσοστό ήταν 2,4% στις αρχικές επιδημικές φάσεις έως τις 15 Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.