ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

FDA: Μάσκες και μετά τον εμβολιασμό! – Άγνωστο εάν το εμβόλιο της Pfizer σταματά την αλυσίδα μετάδοσης του COVID-19

FDA: Μάσκες και μετά τον εμβολιασμό! – Άγνωστο εάν το εμβόλιο της Pfizer σταματά την αλυσίδα μετάδοσης του COVID-19

Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech παραμένει ασαφές αν εμποδίζει και κατά πόσο τη μετάδοση του κορωνοϊού, από ασθενείς σε υγιή άτομα αναφέρει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ σε μια έκθεση η οποία είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα στην πιστοποίηση του εμβολίου στις ΗΠΑ.

Η αναφορά περιέχεται στην έκθεση της Υπηρεσίας, εν όψει της σύγκλησης της Επιτροπής, την Πέμπτη, η οποία θα εξετάσει αν θα λάβει επείγουσα άδεια το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Αν και ο FDA αναφέρει μεν ότι το εμβόλιο προστατεύει από την εκδήλωση του ιού Covid-19, εντούτοις καθίσταται πλέον ασαφές εάν σταματά και την αλυσίδα μετάδοσης του ιού, από άτομο σε άτομο.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι σημαντική όχι μόνο για το πόσο γρήγορα μπορεί να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού στον πληθυσμό, αλλά και για το πόσο ακόμα θα χρειαστεί να εφαρμόζονται προληπτικά μέτρα όπως η χρήση μάσκας και η κοινωνική αποστασιοποίηση, ακόμα και μεταξύ όσων έχουν ανοσοποιηθεί.

Δηλαδή με άλλα λόγια και εμβολιασμένοι και με μάσκες και με αποστάσεις και με καραντίνες!

Η Pfizer αναμένει να έχει δεδομένα για το κατά πόσο το εμβόλιο σταματά τη διάδοση του ιού εντός του πρώτου τριμήνου του 2021, σύμφωνα με δηλώσεις του Αλ. Μπουρλά στη διεθνή ομοσπονδία φαρμακευτικών εταιρειών.

Την ίδια ώρα ο Καναδάς του πρωθυπουργού Τζάστιν Τρυντώ δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις απόψεις του FDA, καθώς οι υγειονομικές αρχές της χώρας αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα «ασφαλές, αποτελεσματικό και καλό εμβόλιο».

https://twitter.com/GovCanHealth/status/1336705081161474052

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/Opulentia7/status/1336707446505615361

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.