ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Αλλάζει το πρόγραμμα των εμβολιασμών – Νέα δεδομένα για το εμβόλιο της AstraZeneca

Βρετανία: Αλλάζει το πρόγραμμα των εμβολιασμών – Νέα δεδομένα για το εμβόλιο της AstraZeneca

Η βρετανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή της στρατηγικής του μαζικού εμβολιασμού των πολιτών, διότι τέθηκαν νέα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca.

Και αυτό γιατί, όπως ανακοινώθηκε, το εμβόλιο των AstraZeneca/Οξφόρδης μπορεί να έχει αποτελεσματικότητα μέχρι και 80% όταν μεσολαβεί διάστημα τριών μηνών ανάμεσα στη χορήγηση της πρώτης και της δεύτερη δόσης.

Οι τρεις εβδομάδες έτσι που θεωρούνταν απαραίτητο διάστημα ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech, αυξάνονται πλέον στις 12 με αυτό της AstraZeneca, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για περισσότερους εμβολιασμούς που θα ενισχύσουν την ανοσία της αγέλης.

«Η αποτελεσματικότητα είναι υψηλή, μέχρι και 80%, όταν μεσολαβεί διάστημα τριών μηνών ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη δόση, για τον λόγο αυτόν κάναμε αυτή την σύσταση», δήλωσε ο Μουνίρ Πιρμοχάμεντ, πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Ανθρωπίνων Φαρμάκων, προσθέτοντας: «Εξετάσαμε και το πρωτόκολλο της μισής δόσης, το οποίο πήρε μεγάλη δημοσιότητα, αλλά θεωρήσαμε ότι τα αποτελέσματά του δεν έχουν αποδειχθεί μέσω πλήρους ανάλυσης».

Από την πλευρά του, ένας άλλος Βρετανός γιατρός και αρμόδιος για την COVID-19 στην Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού, ανέφερε ότι μία δόση του εμβολίου των AstraZeneca και Οξφόρδης είναι κατά περίπου 70% αποτελεσματική 21 ημέρες μετά και πριν από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

«Στα δεδομένα που μας δόθηκαν, και δεν είμαι βέβαιος ότι είναι δημοσιευμένα στο σύνολό τους, υπολογίσθηκε η αποτελεσματικότητα ανάμεσα στην 22η ημέρα μετά την πρώτη δόση και την ημέρα χορήγησης της δεύτερης δόσης και το αποτέλεσμα είναι γύρω στο 70%», δήλωσε ο Γουέι Σεν Λιμ.

Υπενθυμίζεται ότι με συνοπτικές διαδικασίες, οι αρμόδιες βρετανικές αρχές (ΜΗRA) άναψαν νωρίτερα το πράσινο φως για την έγκριση του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της εταιρείας AstraZeneca, καθώς το σύστημα υγείας της χώρας εξακολουθεί να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις υπό τη δαμόκλειο σπάθη της ταχύτατης μετάδοσης του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού στο Λονδίνο.

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να κάνει λόγο για «πραγματικά καταπληκτικό νέο» και «θρίαμβο της βρετανικής επιστήμης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τώρα θα εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους το ταχύτερον» τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.