ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Απέτυχε πλήρως το lockdown: Πάνω από 5.000 νεκροί -Περιμένουμε «ελπίδα» από ένα εμβόλιο που έρχεται… με δόσεις

Απέτυχε πλήρως το lockdown: Πάνω από 5.000 νεκροί -Περιμένουμε «ελπίδα» από ένα εμβόλιο που έρχεται… με δόσεις

Μετά την «ελπίδα» που ήρθε με φορτηγό στην Ελλάδα λίγο πριν από την άφιξη της νέας χρονιάς ήρθε και η επιστροφή στην -μάλλον «μαύρη»- πραγματικότητα.

Τα εμβόλια κατέφθασαν στην Ελλάδα την ημέρα των Χριστουγέννων -έτσι για δώρο- και μετά το σόου που στήθηκε για την άφιξη τους, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έγραφαν πως «η ελπίδα ήρθε». Άθελα τους πολλοί πολίτες πίστεψαν πως έρχεται το τέλος στο τέλμα των lockdown τα οποία επιβάλει με ιδιαίτερη ευκολία η κυβέρνηση.

Αμ δε… Δεν άργησε το σόου να εξελιχθεί σε φιάσκο, καθώς κυβερνητικοί έτρεξαν, στήθηκαν μπροστά σε κάμερες και ξεκίνησαν να κάνουν το εμβόλιο. Την «ζαχαρένια» τους την «χάλασαν» νοσοκομειακοί γιατροί που κατήγγειλαν από την πρώτη σχεδόν ημέρα πως αναβλήθηκε ο εμβολιασμός τους και στη θέση τους μπήκαν διάφορα κυβερνητικά στελέχη. Μάλιστα γιατροί αποκάλυψαν και πως οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, έχουν διακοπεί, εκθέτοντας με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Υγείας που διαβεβαίωνε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Τα εμβόλια λοιπόν δεν φτάνουν και από εκεί που οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν δεδομένα πως προστατεύει μία δόση εμβολίου, οι διάφοροι «ειδικοί» του υπουργείου (όχι μόνο στην Ελλάδα), ξεκίνησαν να δηλώνουν πως φτάνει και η μία δόση του εμβολίου, ακολουθώντας το παράδειγμα της Βρετανίας.

Και φυσικά δεν αναφέρουμε καν τις παρενέργειες που ίσως υπάρχουν από το εμβόλιο, καθώς ήδη έχουμε πολλά παραδείγματα και ο κ.Κούβελας προειδοποίησε πως οι ασυμπτωματικοί στον κορωνοϊό μπορεί να κινδυνεύσουν από το εμβόλιο.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση βρίσκεται με τη θηλιά στο λαιμό. Οι νεκροί από επιπλοκές του κορωνοϊού ξεπέρασαν τους 5.000 (σσ 5.051) και τα κρούσματα δεν πέφτουν παρά μόνο όταν δεν γίνονται τεστ. Το lockdown δείχνει ξεκάθαρα πως έχει αποτύχει και πλέον δημιουργούνται πολλά ερωτήματα για το αν τελικά δημιουργεί περισσότερους θανάτους απ’ ότι «σώζει».

Μην ξεχνάμε πως ο καθηγητής Ιωαννίδης πριν από λίγο καιρό προέβλεπε πως η Ελλάδα θα έχει μέχρι τον Φεβρουάριο 10.000 νεκρούς.

Σε όλα αυτά… η κυβέρνηση απάντησε με νέο (προληπτικό, όπως είπαν) lockdown, το οποίο μάλιστα φέρεται να μην είχε καν συζητηθεί από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων!

Φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τελευταία να παίρνει μέτρα τα οποία δεν έχουν επιστημονικά δεδομένα πολύ απλά… γιατί μπορεί. Άλλωστε ακόμα και το άνοιγμα των σχολείων το είχε ανακοινώσει ο Στέλιος Πέτσας προτού καν συνεδριάσει η επιτροπή.

Την ίδια ώρα αυτοί που καλούνται να πληρώσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης είναι οι πολίτες, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν εδώ και μήνες με ένα επίδομα, οι επιχειρηματίες ανοιγοκλείνουν τις επιχειρήσεις τους ανάλογα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης (όσοι έχουν την «τύχη» να το κάνουν ακόμα αυτό γιατί η εστίαση είναι άγνωστο το πότε θα ανοίξει). Ενώ και οι προβλέψεις δείχνουν πως θα υπάρξει ύφεση-σοκ από τα πολλά lockdown.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εμείς να τονίσουμε πως έρευνα που δημοσιεύσαμε στο pronews.gr δείχνει πως η κινητικότητα των πολιτών μεταξύ του πρώτου και του δευτέρου lockdown έχει αυξηθεί ελάχιστα, κάτι που αποδομεί και τις «δικαιολογίες» κυβερνητικών-ειδικών για τ’ ότι για την αύξηση των κρουσμάτων φταίνε οι πολίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.