Νοσοκομειακοί γιατροί «καρφώνουν» τον Β.Κικίλια λίγες μέρες πριν τον ανασχηματισμό: «Διακόπηκαν οι εμβολιασμοί»

Νοσοκομειακοί γιατροί «καρφώνουν» τον Β.Κικίλια λίγες μέρες πριν τον ανασχηματισμό: «Διακόπηκαν οι εμβολιασμοί»

Λίγες μέρες πριν τον ανασχηματισμό που θα οδηγήσει στην απομάκρυνση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, νοσοκομειακοί γιατροί και λοιμωξιολόγοι διαψεύδουν τον υπουργό Υγείας και τις δηλώσεις του ότι «δεν υπάρχει θέμα αναβολής εμβολιασμών», καθώς φέρνουν στην επιφάνεια ντοκουμέντα που δείχνουν πως πράγματι έχουν αναβληθεί.

Όλα ξεκίνησαν από καταγγελίες σε διάφορα νοσοκομεία πως οι εμβολιασμοί έχουν αναβληθεί αλλά και την αποκάλυψη πως η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες σε εμβολιασμούς παγκοσμίους, αφού η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να παραλάβει εγκαίρως αρκετά εμβόλια.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σήμερα πως: «Τη Δευτέρα μπαίνουν στη μάχη 42 επιπλέον Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά. Δεν υπάρχει θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η δήλωση του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους πως «οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 νοσοκομεία της χώρας».

«Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4/1/2020 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου», δήλωσε.

Όμως λίγη ώρα αργότερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Ματίνα Παγώνη σε δηλώσεις της στο STAR επανέλαβε τις πρωινές τις δηλώσεις στον REAL FM, πως δηλαδή πράγματι έχουν αναβληθεί οι εμβολιασμοί στο Γ. Γεννηματάς αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, διαψεύδοντας έτσι τις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια.

Το ίδιο έκανε και με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Γεώργιος Παπανικολάου, ο οποίος έφερε στην επιφάνεια ντοκουμέντα που αποδεικνύεται πως πράγματι σε πολλά νοσοκομεία έχουν αναβληθεί οι εμβολιασμοί και πως οι καταγγελίες είναι αληθινές:

«Και το σημερινό (2/1) επίσημο υπηρεσιακό έγγραφο 1ης ΥΠΕ από το οποίο προκύπτει πως το “Γεννηματάς” Αθήνας ΔΕΝ θα παραλάβει εμβόλια αύριο 3/1 άρα ΔΕΝ θα εμβολιάσει το προσωπικό του από μεθαύριο 4/1 όπως είχε προγραμματιστεί. Οπότε ξανά : τι ακριβώς “διαψεύσατε” κ. Θεμιστοκλέους»;

https://twitter.com/PGPapanikolaou/status/1345431624171859969?s=20

«Το επίσημο πλάνο διανομής εμβολίων στα νοσοκομεία για αύριο 3/1. Ούτε “Γεννηματάς” Αθήνας, ούτε Βόλου, Χαλκίδας, Μεσολογγίου κλπ, γενικά ΚΑΝΕΝΑ από όσα καταγγέλθηκε από προχθές η αναβολή έναρξης εμβολιασμών η προγραμματισμένη για 4/1. Τι ακριβώς “διαψεύσατε” κ. Θεμιστοκλέους»;

https://twitter.com/PGPapanikolaou/status/1345409688167444481?s=20

Στον ανασχηματισμό που αναμένεται μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα απομακρυνθεί ο Βασίλης Κικίλιας, του οποίου χρεώνεται η αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας, ειδικά στα τελευταία στάδια που έχει αποσυντεθεί ό,τι υπήρχε και υπάρχει κατάρρευση σε όλα τα μέτωπα κι έτσι «αποκεφαλίζεται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.