ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Προς «χαλάρωση» των απαγορεύσεων Covid-19 σε δύο «δόσεις» στην Γερμανία – Θα ακολουθήσει και η Ελλάδα;

Προς «χαλάρωση» των απαγορεύσεων Covid-19 σε δύο «δόσεις» στην Γερμανία – Θα ακολουθήσει και η Ελλάδα;

Συμφωνία των κρατιδίων της Γερμανίας υπήρξε δύο μέρες πριν από την προγραμματισμένη σύνοδο με την κυβέρνηση Μέρκελ για παράταση του lockdown κατά δύο εβδομάδες, δηλαδή έως τις 28 Φεβρουαρίου, αλλά από την 1η Μαρτίου, θα ξεκινήσει από τα ίδια τα ομοσπονδιακά κρατίδια η χαλάρωση των μέτρων για τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τους χώρους ψυχαγωγίας.

Από την 1η Μαρτίου, η Γερμανία θα αρχίσει δηλαδή σιγά σιγά να ανοίγει αναλόγως κρουσμάτων.

Από τις 15 Φεβρουαρίου προβλέπεται να χαλαρώσουν τα μέτρα σε δημοτικά σχολεία, παιδικούς σταθμούς κλπ.

Παράταση του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, έως τις 2 Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα στην Ολλανδία, με στόχο να επιβραδύνει την διασπορά του κορωνοϊού, οπότε και προβλέπεται η άρση του μέτρου

Σημειώνεται ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας, η πρώτη που επιβλήθηκε στην Ολλανδία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πυροδότησε επεισόδια, που διήρκησαν ημέρες, από διαδηλωτές κατά του lockdown, όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις 23 Ιανουαρίου.

Επίσης διαδηλώσεις έγιναν και στην Δανία κατά των lockdown.

Τα «ανοίγματα» αυτά, αν ισχύσουν τελικά, πάντα ακολουθούνται με καθυστέρηση δύο εβδομάδων από την ελληνική κυβέρνηση. Οπότε είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει χαλάρωση και στην Ελλάδα, αν συντελεστεί το άνοιγμα στην Γερμανία. Και να σκεφθεί κανείς ότι λόγω καιρικών συνθηκών, που είναι πολύ καλύτερες, δεν έχει καμία σχέση η Ελλάδα σε επιδημιολογικό φορτίο.

Γενικά, η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν έχει διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες κατά των lockdown είναι η… Ελλάδα που έχει πληγεί πιο πολύ σε οικονομικό επίπεδο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προφανώς οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον, μετά από 11 χρόνια οικονομικής καταστροφής, ούτε καν να να αρθρώσουν κάποια ένσταση σε όλη αυτή την καταστροφή που συντελείται στην ζωή τους…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.