ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

RDIF: «Έχουμε λάβει πολλά αιτήματα από χώρες της ΕΕ για απευθείας προμήθεια του Sputnik V»

RDIF: «Έχουμε λάβει πολλά αιτήματα από χώρες της ΕΕ για απευθείας προμήθεια του Sputnik V»

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κίριλ Ντμιτρίεφ, δήλωσε πως το Ταμείο έχει δεχτεί αρκετά αιτήματα από χώρες της ΕΕ για απευθείας προμήθειες του εμβολίου Sputnik V και θα συνεχίσει να εργάζεται σε αυτή την κατεύθυνση και να συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Αρχή Φαρμάκων (EMA).

«Έχουμε λάβει αρκετά αιτήματα από χώρες-μέλη της ΕΕ για να παρέχουμε απευθείας το Sputnik V σε εκείνες βασιζόμενοι στις εκθέσεις των εθνικών τους Αρχών. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όπως επίσης και να συνεργαζόμαστε με την ΕΜΑ με βάση την διαδικασία εξέτασης, την πρωτοβουλία της οποίας αναλάβαμε τον Ιανουάριο» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι, η Σλοβακία αποφάσισε να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V χωρίς να περιμένει να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και έλαβε την πρώτη παρτίδα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια στη χώρα, κάθε μέρα δεκάδες πολίτες μας πεθαίνουν από COVID-19.

Η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στη Σλοβακία βρίσκεται σε εξέλιξη από το τέλος Δεκεμβρίου 2020. Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, 305.800 άτομα έλαβαν την πρώτη δόση, 133.300 εμβολιάστηκαν πλήρως.

Η χώρα έχει χρησιμοποιήσει εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca, αλλά άρχισε να αντιμετωπίζει καθυστερήσεις και άλλα προβλήματα στις παραδόσεις.

Στις 19 Φεβρουαρίου, ο Μάτοβιτς είπε στον Τύπο ότι κατέληξε σε συμφωνία με τη Ρωσία για την παραλαβή δόσεων έως τα μέσα του καλοκαιριού.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς υποδέχθηκε την Κυριακή τη νέα παρτίδα του ρωσικού εμβολίου που έφτασε στο Βελιγράδι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εμβολιασμός στη Σερβία άρχισε τον Δεκέμβριο και η πρώτη παρτίδα του Sputnik V έφτασε στη χώρα, στις 30 Δεκεμβρίου, με τις Αρχές του κράτους να έχουν παραλάβει, επίσης, δόσεις των Pfizer/BioNTech, της Sinopharm και της AstraZeneca.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.