Αγωνιώδης έκκληση από Βέλγο ιολόγο: «Σταματήστε τους μαζικούς εμβολιασμούς – Έρχεται καταστροφή»

Αγωνιώδης έκκληση από Βέλγο ιολόγο: «Σταματήστε τους μαζικούς εμβολιασμούς – Έρχεται καταστροφή»

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο: 15/3-19:36) Σε μήνυμά του στο Twitter ο Βέλγος ιολόγος Geert Vanden Bossche προειδοποιεί ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί κατά του ιού COVID-19 θα έχουν καταστροφικό αποτέλεσμα, κάνοντας έκκληση να σταματήσουν, πριν επέλθουν τα χειρότερα.

Όπως εξηγεί στην ανάρτησή του οι εμβολιασμοί, τους οποίους χαρακτηρίζει ως «προφυλακτικούς», ουσιαστικά ευθύνονται για την εμφάνιση των μεταλλάξεων, αλλά και για μη φυσιολογική εξέλιξη της πανδημίας, η οποία θα εξαφανιζόταν σταδιακά από την κοινωνική ανοσία, ή ανοσία της αγέλης.

Όπως λέει κανένας ιός, ούτε αυτός της ισπανικής γρίπης μετά ακριβώς το τέλος του Α΄ΠΠ δεν μπόρεσε να επιβιώσει για πάνω από δύο χρόνια, αφού αυτό είναι το μάξιμουμ της φυσικής εξέλιξής τους.

Ο Βέλγος ιολόγος τονίζει πως ο COVID-19 «θα είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από όλα τα εμβόλια».

«Το αρχικό στέλεχος του Covid-19 προκαλούσε μόνο ήπια συμπτώματα, ή ακόμη και καθόλου συμπτώματα, στην τεράστια πλειοψηφία των υγιών ατόμων. Έτσι, προτού συστήσουμε τη χορήγηση οποιουδήποτε τύπου εμβολίου σε όλους, θα έπρεπε πρώτα να βεβαιωθούμε ότι το όποιο εμβόλιο θα μείωνε το ρυθμό μεταδοτικότητας και θνησιμότητας κάτω από τους ρυθμούς που κάποιος θα μπορούσε λογικά να περιμένει όταν αφήσει την πανδημία να διατρέξει τη φυσική της πορεία».

Και αναρωτιέται ο Βέλγος επιστήμονας: «Συμβαίνει κάτι τέτοιο τώρα;». «Όχι» είναι η απάντησή του.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι τα εμβόλια δεν είναι ικανά να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού από τους λήπτες εμβολίων που εκτίθενται σε αναδυόμενα και εξαιρετικά μολυσματικά στελέχη. Αυτό αποτρέπει την επίτευξη της ασυλίας της αγέλης.

Ενώ στην αρχή της πανδημίας, η έμφυτη ανοσία σε υγιείς ανθρώπους προέβλεπε μια σταθερή γραμμή ανοσολογικής άμυνας αυτό δεν συμβαίνει πλέον όταν τα μολυσματικά στελέχη κυριαρχούν όλο και περισσότερο στο τοπίο», λέει ο Geert Vanden Bossche για να συμπληρώσει:

«Συμπερασματικά: Ενώ ο εμβολιασμός μπορεί να βοηθήσει στην προσωρινή μόνο προστασία ενός ατόμου, ο μαζικός εμβολιασμός κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας θα επιδεινώσει την κατάσταση. “ενθαρρύνοντας” τον ιό να επιλέξει συγκεκριμένα “αντίμετρα”, όπως διαφορετικές πρωτεΐνες-ακίδες, που δεν περιλαμβάνονται στα υπάρχοντα εμβόλια.

Ως συνέπεια, ο παγκόσμιος πληθυσμός πιθανότατα θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια χειρότερη εκδοχή του ιού με ότι αυτό συνεπάγεται».

https://twitter.com/GVDBossche/status/1368232172872732675

https://twitter.com/GVDBossche/status/1370801806419263488


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.