ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Υπάρχουν 1,7 εκατομμύρια ιοί στη φύση που δεν έχουμε ανακαλύψει σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ

Υπάρχουν 1,7 εκατομμύρια ιοί στη φύση που δεν έχουμε ανακαλύψει σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ

Έκθεση του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι, 1,7 εκατομμύρια ιοί στη φύση δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί από τους επιστήμονες και οι μισοί απ’ αυτούς, θα μπορούσαν να μολύνουν το ανθρώπινο είδος.

Η έκθεση διεθνούς διεπιστημονικής ομάδας εμπειρογνωμόνων επισημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσουμε αποτρεπτικά σε ότι αφορά τις αναδυόμενες ασθένειες καθώς μόνο αυτή η προσέγγιση θα μας επιτρέψει να «ξεφύγουμε από την εποχή της πανδημίας».

Αυτό είναι το συμπέρασμα της έκθεσης που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Η αποψίλωση των δασών και το εμπόριο ζώων – κυρίως άγριων – προλειαίνουν το έδαφος για την εμφάνιση ιών, υπογραμμίζουν οι ειδικοί στην έκθεσή τους.

Η ομάδα που αποτελείται από 22 εμπειρογνωμόνες επισημαίνει ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα, οι πανδημίες θα εμφανίζονται πιο συχνά, θα εξαπλώνονται ταχύτερα , θα σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους και θα προκαλούν μεγαλύτερη οικονομική ζημιά.

Η νόσος COVID-19 είναι η έκτη πανδημία που έπληξε την ανθρωπότητα μετά την «ισπανική γρίπη» το 1918, η οποία μόλυνε το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού και σκότωσε 20–50 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων συγκλήθηκε από τη Διακυβερνητική Πλατφόρμα Επιστημονικής Πολιτικής του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα και τις Υπηρεσίες Οικοσυστήματος (IPBES), όπως γράφει η Daily Mail.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, οι πανδημίες μέχρι σήμερα είχαν την προέλευσή τους σε μικρόβια που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο , αλλά η εμφάνισή τους εξαρτάται εξ ολοκλήρου από ανθρώπινες δραστηριότητες.

«Σχεδόν το ένα τρίτο των «ζωονοσογόνων» ασθενειών, αυτών δηλαδή, που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο, εμφανίζονται εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών καθώς αυξάνεται η πιθανότητα στενής επαφής του ανθρώπου και της άγριας πανίδας. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η φορολόγηση τέτοιων δραστηριοτήτων υψηλού πανδημικού κινδύνου», αναφέρει η έκθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στο μεταξύ, μελέτες έχουν δείξει ότι τα ζώα που επιβιώνουν μετά από αποψίλωση των δασών – όπως νυχτερίδες και αρουραίοι, είναι επίσης οι πιο πιθανοί φορείς ασθενειών που προκαλούν παγκόσια ανησυχία. Αυτός είναι ο δρόμος για τις πανδημίες», καταλήγει η σχετική έκθεση του ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.