ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ο Β.Κικίλιας επιβεβαιώνει: «Την επόμενη χρονιά ξεκινάμε τους εμβολιασμούς των μαθητών»

Ο Β.Κικίλιας επιβεβαιώνει: «Την επόμενη χρονιά ξεκινάμε τους εμβολιασμούς των μαθητών»

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μπορεί πριν από λίγες ημέρες να το ψέλλισε, τώρα όμως το είπε ξεκάθαρα.

Από τη νέα χρονιά θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των μαθητών από ηλικίας 12 ετών και άνω!

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 18 ετών ο κ. Κικίλιας απάντησε ότι η Ελλάδα περιμένει την έγκριση από τον ΕΜΑ ενώ προανήγγειλε πως η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών. Ανέφερε, δε, ότι είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών.

Από εκεί και πέρα ο Κικίλιας είπε ότι η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους 30-44 ετών, με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στο τέλος Μαΐου.

Συμπλήρωσε, πως εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.

«Έχουμε προαγοράσει 30 εκατ. εμβόλια», είπε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει 5,4 εκατ. εμβολιασμοί και 1,94 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσεται η εκστρατεία καθώς ο αριθμός των εμβολιασμών μόνο σήμερα, θα φτάσει τους 112.000.

Επισήμανε, ακόμα, ότι θα πρέπει να φοράμε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους για αρκετό καιρό ακόμα, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλοί συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

«Είμαι υπόχρεος στους υγειονομικούς για ό,τι κάνουν στους εμβολιασμούς», τόνισε ο Υπουργός Υγείας, αναγνωρίζοντας την συμβολή τους στην εθνική εκστρατεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με κάποια προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη διανομή των self tests (π.χ. κάποιοι μαθητές θα χάσουν ένα τεστ για την ερχόμενη Δευτέρα), δεσμεύτηκε πως θα δει το θέμα με τους αρμοδίους και διαβεβαίωσε πως «Ό,τι γίνεται στραβά, θα το διορθώνουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.