ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε τον λόγο που δεν κάνει να πίνουμε καφέ μόλις ξυπνάμε

Έγιναν δοκιμές σε ανθρώπους που ήπιαν καφέ με το που σηκώθηκαν

Δείτε τον λόγο που δεν κάνει να πίνουμε καφέ μόλις ξυπνάμε

Αναμφίβολα, ο καφές είναι μια συνήθεια που δύσκολα κόβεται και είναι πολλοί εκείνοι που τον καταναλώνουν μόλις ξυπνάνε. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν πως δεν κάνει να τον πίνουν μόλις ξυπνάνε.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που διεξήχθη από το Κέντρο Διατροφής, Άσκησης & Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου του Μπαθ, εξετάστηκε και η επίδραση του πρωινού καφέ.

Έγιναν δοκιμές σε ανθρώπους που ήπιαν καφέ με το που σηκώθηκαν από το κρεβάτι και πριν φάνε πρωινό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο δυνατός καφές που καταναλώθηκε πριν από το πρωινό αύξησε κατά πολύ το μεταγευματικό γλυκαιμικό φορτίο κατά περίπου 50%.

Με άλλα λόγια η εν λόγω έρευνα λέει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με απλά λόγια, ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα μας εξασθενεί όταν το πρώτο πράγμα που έρχεται σε επαφή με τον οργανισμό μας είναι ο καφές, ειδικά έπειτα από μια νύχτα διαταραγμένου ύπνου. Θα μπορούσαμε να το βελτιώσουμε αυτό τρώγοντας πρώτα και πίνοντας καφέ αργότερα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.