ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φρούτα που θα πρέπει να αποφεύγονται σε περιόδους δίαιτας

Φρούτα που θα πρέπει να αποφεύγονται σε περιόδους δίαιτας

Παρόλο που τα φρούτα συνήθως θεωρούνται υγιεινή επιλογή για σνακ ή για γλυκό, αφού περιέχουν βιταμίνες, φυτικές ίνες αλλά και συστατικά που μας χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν, υπάρχουν ανάμεσά τους κι εκείνα που καλό θα ήταν να αποφεύγονται σε περιπτώσεις δίαιτας γιατί υπάρχει πιθανότητα να μας φουσκώνουν περισσότερο.

Ο λόγος γιατί όσο νόστιμα και υγιεινά κι αν είναι, μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα στην κοιλιά εξαιτίας της φρουκτόζης και της σορβιτόλης που περιέχουν αλλά και των φυτικών ινών που είναι δύσκολο να χωνευτούν.

Ποια είναι όμως τα φρούτα αυτά που μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στην κοιλιά και να συμβάλλουν στο αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Τα μήλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα τα πράσινα μήλα, αλλά και σε φρουκτόζη. Για αυτό χωνεύεται δύσκολα από τον οργανισμό μας. Για να μην προκαλέσει πρήξιμο, καταναλώστε μισό μήλο σαν σνακ.

Τα αχλάδια περιέχουν φυτικές ίνες αλλά και πηκτίνη που μας χορταίνει, είναι διουρητική και βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης. Δυστυχώς, όμως, περιέχουν και σορβιτόλη που μπορεί σε μεγάλη ποσότητα να προκαλέσει πρήξιμο.

Κεράσια, σταφύλια, μάνγκο και ανανάς

Τέσσερα νόστιμα φρούτα που περιέχουν ζάχαρη που δύσκολα χωνεύεται από τον οργανισμό και προκαλούν φούσκωμα. Για να μπορέσετε να τα καταναλώσετε χωρίς να έχετε πρόβλημα, καλό είναι να τα μασάτε αρκετά.

Αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες και δαμάσκηνα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να είναι ιδανικά σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας, αλλά μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα στην κοιλιά εξαιτίας της ζάχαρης και των φυτικών ινών που περιέχουν. Προσπαθήστε να πίνετε πολύ νερό κάθε φορά που καταναλώνετε αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες ή δαμάσκηνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.