ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι 13 τροφές που δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ στο ψυγείο

Οι 13 τροφές που δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ στο ψυγείο

Πολλά από τα τρόφιμα που θεωρούμε ότι θέλουν ψυγείο για να διατηρηθούν, χρειάζονται απλά θερμοκρασία δωματίου. Το κρύο όχι μόνο δεν τους προσφέρει τίποτα, αλλά τα αλλοιώνει και τα καταστρέφει.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Βασιλικός: Κάτω από τους 40 βαθμούς κελσίου, μαυρίζει σε χρόνο dt. Το καλύτερο που έχει κανείς να κάνει για εκείνον είναι να τον βάλει μέσα σε νεράκι για λίγο και μετά σε πλαστική σακούλα για να διατηρήσει την υγρασία του.

Πατάτες: Αυτό που χρειάζονται είναι απλά ένα δροσερό περιβάλλον, σε χάρτινη σακούλα και στο ντουλάπι που δεν πιάνει ήλιος ή θερμότητα συνολικά.

Κρεμμύδι: Το κρεμμύδι θέλει αέρα. Στην κατάψυξη ή το ψυγείο μόνο το κομμένο. Το ολόκληρο μπαίνει σε χάρτινη σακούλα και όχι μαζί με πατάτες γιατί το κρεμμύδι απελευθερώνει αέριο και υγρασία που τις αλλοιώνει.

Ντομάτες: Μόνο πάγκο για την ντομάτα. Η ψύξη την αλλοιώνει με αποτέλεσμα να χάνει τη φρεσκάδα και άρα τη γεύση της.

Καφές: Είναι τυχαίο πως ποτέ, σε καμία σωστή καφετέρια δεν έβαλαν τον καφέ μέσα στο ψυγείο; Η υγρασία του ψυγείου παίρνει μακριά το άρωμα του καφέ. Η καλύτερη λύση είναι το κλείσιμο σ’ ένα αεροστεγές δοχείο.

Σκόρδο: Η ιδανική θερμοκρασία για να πάρει κανείς από εκείνο ό,τι θελει είναι οι 15-20 βαθμοί. Ένα δοχείο που αναπνέει και το δροσερό ντουλάπι της κουζίνας είναι το καλύτερο μέρος για το σκόρδο.

Καυτερή sauce: Ό,τι σε σάλτσα έχει μέσα πικάντικα συστατικά τα διατηρούμε εκτός ψυγείου. Μέσα σ’ αυτό χάνουν βαθμούς από τη «ζέστη» τους.

Μέλι: Το μέλι στο ψυγείο γίνεται κρύσταλλο

Κομμένο ψωμί: Στο ψυγείο στεγνώνει.

Ξηροί καρποί: Ειδικά τα αποφλοιωμένα ξηροκάρπια που δεν είναι συσκευασμένα, μέσα στο ψυγείο «ποτίζουν» τις οσμές των άλλων τροφών.

Αβοκάντο: Επιλέγουμε πάντα ώριμα, σε μικρή ποσότητα για να τα καταναλώσουμε άμεσα.

Ελαιόλαδο: Αν θελει κανείς βούτυρο, μαργαρίνη ή φυτικό λίπος, υπάρχει στο εμπόριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μαύρη σοκολάτα: Το ψυγείο δεν είναι η λύση σχεδόν για καμία σοκολάτα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.