Στις υποκλοπές έρχεται το μεγάλο «μπαμ»...

Προσοχή: Αυτό είναι το νούμερο ένα τρόφιμο που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση

Προσοχή: Αυτό είναι το νούμερο ένα τρόφιμο που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Το κοτόπουλο και γενικά τα πουλερικά είναι τρόφιμα που είναι τα πρώτα στη λίστα των τροφίμων για πρόκληση τροφικών δηλητηριάσεων.

Τη λίστα συνεχίζουν

  • Φυλλώδη – πράσινα λαχανικά
  • Αυγά
  • Τόνος
  • Στρείδια
  • Τυρί

Τα βακτήρια αφθονούν στα ωμά πουλερικά και μεταδίδονται εύκολα στον άνθρωπο κατά το πλύσιμο του νωπού κοτόπουλου κάτω από τη βρύση ή με την κατανάλωσή του όταν δεν είναι ψημένο καλά.

Η λοίμωξη από καμπυλοβακτήριο εκδηλώνεται δύο έως πέντε ημέρες μετά τη μόλυνση και προκαλεί διάρροια, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πυρετό και γενικευμένο αίσθημα κακουχίας.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.