ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Oι δέκα τροφές που καθαρίζουν το συκώτι

Oι δέκα τροφές που καθαρίζουν το συκώτι

Το συκώτι είναι ένα από τα πιο μεγάλα και τα πιο σημαντικά όργανα στο σώμα σας. Γι’ αυτόν τον λόγο σήμερα θα σας δείξουμε 10 τροφές που καθαρίζουν το συκώτι.

Όμως, εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφών και των κακών συνηθειών όπως η έλλειψη άσκησης και η υψηλή κατανάλωση οινοπνεύματος, το συκώτι μπορεί να επιβαρυνθεί ώστε να μη δύναται να εκτελέσει τις λειτουργίες του.

Γι’αυτό είναι ουσιαστικό να εξασφαλίσετε στο συκώτι σας τα απαραίτητα συστατικά για τον καθαρισμό του και την πρόληψη της εξασθένησής του.

Για να το πετύχετε αυτό μπορείτε να αυξήσετε την κατανάλωση ορισμένων τροφών που καθαρίζουν το συκώτι και είναι εύκολο να προσθέσετε στην καθημερινή διατροφή σας.

1. Μήλο

Το μηλικό οξύ στο μήλο συμβάλλει στην απομάκρυνση των λίθων που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία της χοληδόχου κύστης σας.

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, από την άλλη πλευρά, ενισχύει την αποβολή των τοξινών προκειμένου το συκώτι σας να λειτουργεί αποτελεσματικότερα και καλύτερα.

2. Κουρκουμάς

Αυτό οφείλεται στις φαρμακευτικές ιδιότητές του, που μειώνουν την επιβάρυνσή του λόγω συσσώρευσης τοξινών ενώ το προστατεύουν από χρόνιες νόσους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ενεργή ουσία στον κουρκουμά, η κουρκουμίνη, είναι ένας ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας που επίσης καταπολεμά τον καρκίνο και προλαμβάνει την ανάπτυξη κακοήθων κυττάρων καθώς και άλλες διαταραχές που προσβάλλουν αυτό το σημαντικό όργανο. Όπως όμως αναφέρει ο Δρ. Farzaei MH στη μελέτη του χρειάζονται παραπάνω κλινικές έρευνες για σαφή συμπεράσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.