Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για τα νεφρά σας

Οι υπερτροφές των νεφρών που μπορεί να προλάβουν ή να ανακουφίσουν τις ασθένειες

Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για τα νεφρά σας

Στις ΗΠΑ, περίπου το 15% του πληθυσμού έχει χρόνια νεφρική νόσο και ένας στους δέκα ανθρώπους είχε πέτρες στα νεφρά. Αν και δεν υπάρχει αλάνθαστη πρόληψη για τις νεφρικές παθήσεις, η διατροφή βοηθά. Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης του 2013, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια ανθυγιεινή διατροφή θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο νεφρικής νόσου.

Εάν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο της νόσου –ή αν την έχετε ήδη– μπορεί να αναρωτιέστε τι να φάτε. Από γαλακτοκομικά μέχρι μπαχαρικά, έχετε πολλές επιλογές για την υγεία των νεφρών. Αυτά τα όργανα φιλτράρουν τις τοξίνες από το σώμα σας, έτσι μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τα νεφρά σας.

Το 2009, έρευνα της Αμερικανικής Εταιρείας Νεφρολογίας διαπίστωσε ότι η κατανάλωση φρούτων αποτρέπει τον σχηματισμό πέτρας στα νεφρά. Ωστόσο, πολλά φρούτα περιέχουν υψηλά επίπεδα καλίου και η υπερβολική ποσότητα καλίου μπορεί επίσης να δημιουργήσει κουκούτσια. Τα μήλα είναι η τέλεια ισορροπία θρεπτικών συστατικών που βοηθούν τα νεφρά. Τα μήλα έχουν ένα είδος ίνας που ονομάζεται πηκτίνη, η οποία υποστηρίζει επίσης τα νεφρά σας.

Το 2016, έρευνα στο Scientific Reports βρήκε ένα όφελος από την κατανάλωση γάλακτος. Οι συμμετέχοντες που έπιναν γάλα με χαμηλά λιπαρά είχαν μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν χρόνια νεφρική νόσο.

Οι άνθρωποι επίσης που τρώνε τσίλι, ως μπαχαρικό ή λαχανικό, είναι λιγότερο πιθανό να πάθουν χρόνια νεφρική νόσο. Στο Nutrients, οι ερευνητές ανέλυσαν πάνω από 8.000 συμμετέχοντες και διαπίστωσαν ότι η νεφρική νόσος δεν εμφανιζόταν τόσο συχνά στις δίαιτες με τσίλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας κοινός μύθος είναι ότι περισσότερο ασβέστιο προκαλεί πέτρες στα νεφρά, λέει η εγγεγραμμένη διαιτολόγος Kristina Penniston. Αλλά το να έχεις πολύ λίγο ασβέστιο στην πραγματικότητα ενθαρρύνει τις πέτρες στα νεφρά. Για την πρόληψη ασθενειών, τρώτε λαχανικά πλούσια σε ασβέστιο όπως το λάχανο, καθώς τα σκούρα φυλλώδη πράσινα είναι γνωστό ότι καταπολεμούν τις παθήσεις των νεφρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.