Αυτόν τον κίνδυνο μειώνετε τρώγοντας γιαούρτι

Μια σημαντική τροφή για τον οργανισμό

Αυτόν τον κίνδυνο μειώνετε τρώγοντας γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Κι αυτό οφείλεται στα συστατικά του, αφού περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο, υδατάνθρακες και βιταμίνες Α. Τα προβιοτικά τα οποία περιέχει δρουν προστατευτικά για το έντερο. Επιπλέον βοηθάει στην απώλεια βάρους, στην προστασία από κάποιες μορφές καρκίνου (όπως της ουροδόχου κύστης) αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Μπορεί επίσης να μειώσει έναν συγκεκριμένο κίνδυνο τον οποίο οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Τα οφέλη του γιαουρτιού, σύμφωνα με έρευνα, είναι πολλά και για την ψυχική υγεία. Η μελέτη έδειξε πως μισό κεσεδάκι γιαουρτιού 7 φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, κυρίως στις γυναίκες.

Κατά την διάρκεια της έρευνας οι εθελοντές συμμετέχοντες συμπλήρωναν ερωτηματολόγια διατροφής και αξιολόγησης ψυχικής κατάστασης ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μέχρι το τέλος της παρακολούθησης αυτής, 727 εθελοντές είχαν εκδηλώσει κατάθλιψη. Η ανάλυση των στοιχείων έδειξε πως οι γυναίκες που έτρωγαν καθημερινά μισό κεσέ γιαούρτι, δηλαδή περίπου 125 γραμμάρια, είχαν κατά 34% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κατάθλιψη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πως ακριβώς συνδέεται το γιαούρτι με την αποφυγή της κατάθλιψης, ωστόσο προηγούμενες μελέτες έδειξαν πως οι ισορροπίες των βακτηρίων στο παχύ έντερο (μικροβιακή χλωρίδα ή μικροβίωμα του εντέρου), παίζει μεγάλο ρόλο στην ρύθμιση της ψυχικής διάθεσης από τον εγκέφαλο, με το γιαούρτι να είναι μια τροφή που επηρεάζει θετικά την χλωρίδα του εντέρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.