ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Δείτε ποιοι δεν πρέπει να καταναλώνουν γιαούρτι

Βελτιώνει την πέψη, ενισχύει την καρδιακή υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα

Δείτε ποιοι δεν πρέπει να καταναλώνουν γιαούρτι

Το γιαούρτι μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, ωστόσο δεν μπορούν να το καταναλώνουν όλοι.

Ίσως χρειαστεί να αποφύγετε το γιαούρτι εάν έχετε κάποια χρόνια πάθηση υγείας που σχετίζεται με δυσανεξία στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν το γιαούρτι:

Άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.

Άτομα με αλλεργία στο γάλα.

Άτομα με διαβήτη.

Άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη δεν μπορούν να καταναλώσουν πολλά είδη γαλακτοκομικών προϊόντων λόγω έλλειψης λακτάσης, ενός ενζύμου που διασπά τη λακτόζη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα.

Άτομα με αλλεργία στο γάλα δεν μπορούν να καταναλώσουν γιαούρτι με ασφάλεια, καθώς περιέχει τις πρωτεΐνες που προκαλούν την αλλεργία.

Άτομα με διαβήτη πρέπει να προσέχουν την ποσότητα ζάχαρης στο γιαούρτι, καθώς πολλές ποικιλίες περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη.

Άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν καταναλώσουν γιαούρτι με ζωντανά βακτήρια.

Επίσης, η κατανάλωση γιαούρτι με προβιοτικά μπορεί να βοηθήσει αυτά τα άτομα καθώς διασπά τη λακτόζη.

Το γιαούρτι μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην υγεία, όπως βελτίωση της πέψης, ενίσχυση της καρδιακής υγείας και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γιαούρτι είναι ένα θρεπτικό και υγιεινό γαλακτοκομικό προϊόν, αλλά ορισμένα άτομα πρέπει να είναι προσεκτικά με την κατανάλωσή του λόγω υγειονομικών προβλημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.