ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καθηγητής ΑΠΘ: «Μετά το 2022 θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό – Σε τρία χρόνια στην Ελλάδα» (βίντεο)

Καθηγητής ΑΠΘ: «Μετά το 2022 θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό – Σε τρία χρόνια στην Ελλάδα» (βίντεο)

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα είναι έτοιμο μετά το 2022, κάτι που σημαίνει ότι για να έρθει στην Ελλάδα θέλει μια τριετία.

«Βγαίνουν διάφορες ανακοινώσεις αλλά μέχρι να υπάρξει αδειοδοτημένο προϊόν που θα βγει στην αγορά είμαστε σε αναμονή» δήλωσε και εξήγησε ποια είναι η διαδικασία τύπου «fast track» για επιταχυνόμενες (accelerated) διαδικασίες για δοκιμές για το εμβόλιο και τόνισε ότι ακόμη και αυτές οι γρήγορες διαδικασίες απαιτούν περίπου ένα χρόνο.

«Για να βγει στην παραγωγή σε ικανοποιητικές ποσότητες το εμβόλιο πρέπει, να βγει σε αρχική φάση σε περίπου 5-6 εκατομμύρια δόσεις. Για να γίνει αυτό απαιτείται ένα εξάμηνο έως ένας χρόνος, τουλάχιστον. Συνεπώς, το εμβόλιο θα είναι έτοιμο μετά το 2022» τόνισε και πρόσθεσε:

«Για να φθάσει το εμβόλιο στην Ελλάδα θέλουμε μια τριετία».

«Άμεση λύση συνεπώς, δεν μπορεί να δοθεί και μέχρι τότε πρέπει να δώσουμε σημασία στην αγωγή υγείας και την τήρηση των μέτρων υγιεινής – μάσκες, πλύσιμο χεριών» επεσήμανε και αναφορικά για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού είπε πως «από τη στιγμή που τα κρούσματα παγκοσμίως δεν έχουν σταματήσει δεν μιλάμε για δεύτερο κύμα αλλά για παλίρροια στην οποία είμαστε μέσα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.