ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με ερωτηματολόγιο του ΙΣΑ το αντιγριπικό εμβόλιο – Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

Με ερωτηματολόγιο του ΙΣΑ το αντιγριπικό εμβόλιο – Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

Στο πλαίσιο της σύσκεψης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής για τον κορωνοϊό τονίστηκε η ανάγκη για τον αντιγριπικό εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Με ερωτηματολόγιο του ΙΣΑ το αντιγριπικό εμβόλιο

Ο ΙΣΑ πρόκειται να αποστείλει στα μέλη του ένα ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώνει το άτομο που πρόκειται να κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, μετά την κλινική εξέταση από το γιατρό. Επισημάνθηκε ότι δεν θα πρέπει να μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα, μεταξύ της συνταγογράφησης και τον εμβολιασμό γιατί είναι πιθανόν να έχουν αλλάξει τα δεδομένα της υγείας του ατόμου που θα εμβολιαστεί κάτι για το οποίο ο γιατρός που έχει συνταγογραφήσει το εμβόλιο, δεν φέρει ευθύνη.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι ο μόνος αρμόδιος για τον εμβολιασμό είναι ο θεράπων γιατρός, ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει την υγεία του ασθενούς κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού.

ΙΣΑ για μάσκες σε παιδιά

Επίσης τα μέλη της Επιτροπής τόνισαν ότι είναι απόλυτα ασφαλής, η χρήση της μάσκας για τα παιδιά άνω των 2 ετών. Σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα, η χρήση της μάσκας στα παιδιά δεν συνοδεύεται από υπερκαπνία σε άτομα με φυσιολογική αναπνευστική λειτουργία. Επιπλέον τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρό χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα, συγγενή καρδιοπάθεια ή σύνδρομο ανοσοανεπάρκειας έχουν μεγάλο κίνδυνο σοβαρής νόσου εφ’ όσον μολυνθούν από τον κορωνοϊό και θα πρέπει να λαμβάνουν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε την ανάγκη συστηματικής και υπεύθυνης ενημέρωσης των παιδιών, των εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών για τη χρήση της μάσκας, τη σχολαστική τήρηση των κανόνων προστασίας και το χειρισμό των δύσκολων καταστάσεων που προκύπτουν από την επιδημία. «Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ πρόκειται να αναλάβουν το επόμενο χρονικό διάστημα νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πολιτών και την υγειονομική θωράκιση της Αττικής. Στόχος μας είναι κανένας πολίτης να μην αισθάνεται αβοήθητος μέσα στη σοβαρή αυτή υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και ειδικά το Λεκανοπέδιο. Αναπτύσσουμε ένα ευρύ πλέγμα δράσεων με στοχευμένες πολιτικές πρόληψης και στήριξης των πολιτών», τόνισε ο κ. Πατούλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.