ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γεμίζει πάλι εμβόλια τα κράτη η ΕΕ – Νέα συμφωνία με την Moderna για να ξεκινήσουν οι εκστρατείες… ενημέρωσης

Οι δόσεις εμβολίων θα παραδοθούν το φθινόπωρο και τον χειμώνα

Γεμίζει πάλι εμβόλια τα κράτη η ΕΕ – Νέα συμφωνία με την Moderna για να ξεκινήσουν οι εκστρατείες… ενημέρωσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Moderna κατέληξαν σε νέα συμφωνία για την καλύτερη αντιμετώπιση των… αναγκών των κρατών μελών σε εμβόλια κατά της νόσου Covid-19 για τα τέλη του καλοκαιριού και τη χειμερινή περίοδο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση των κρατών μελών στα εμβόλια εκ νέου που θα πληρωθούν, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμοσμένων στις παραλλαγές, εφόσον αυτά εγκριθούν, τη στιγμή που τα χρειάζονται για τις εκστρατείες εμβολιασμού τους.

Η συμφωνία αναπροσαρμόζει τα αρχικώς συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα παράδοσης. Οι δόσεις των οποίων η παράδοση είχε αρχικά προγραμματιστεί για το καλοκαίρι, τώρα θα παραδοθούν τον Σεπτέμβριο και κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου του 2022, όταν τα κράτη μέλη θα χρειαστούν πιθανότατα πρόσθετα αποθέματα εμβολίων για τις εθνικές εκστρατείες τους και για την εκπλήρωση των διεθνών τους δεσμεύσεων για αλληλεγγύη.

Ποιος πιστεύετε ότι ήταν ο ρόλος του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στις υποκλοπές των κινητών τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων;

  • Δεν γνώριζε (4%, 1.250 Votes)
  • Αυτός είχε δώσει την εντολή (81%, 24.454 Votes)
  • Πιθανόν να γνώριζε (10%, 3.010 Votes)
  • Μάλλον αγνοούσε τα πάντα (3%, 1.011 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 402 Votes)

Σύνολο ψήφων: 30.127

Loading ... Loading ...

Η συμφωνία διασφαλίζει επίσης ότι εάν ένα ή περισσότερα προσαρμοσμένα εμβόλια λάβουν άδεια κυκλοφορίας, τα κράτη μέλη μπορούν να επιλέξουν να λάβουν τα εν λόγω προσαρμοσμένα εμβόλια στο πλαίσιο της ισχύουσας σύμβασης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν αιτήματος ορισμένων κρατών μελών, η συμφωνία εξασφαλίζει επίσης από τη Moderna 15 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις υποψήφιου αναμνηστικού εμβολίου κατά της παραλλαγής Omicron, με την επιφύλαξη της λήψης άδειας κυκλοφορίας εντός χρονοδιαγραμμάτων που θα επιτρέψουν τη χρήση των δόσεων αυτών για τις εκστρατείες εμβολιασμού τους.

Έως τα τέλη Ιουλίου του 2022, η ΕΕ είχε εξαγάγει πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε 168 χώρες. Τα κράτη μέλη έχουν διαθέσει πάνω από 478 εκατομμύρια δόσεις, από τις οποίες περίπου 406 εκατομμύρια έχουν ήδη παραδοθεί στις αποδέκτριες χώρες (περίπου το 82% αυτών μέσω του μηχανισμού COVAX).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, τα κράτη μέλη πρέπει να συνεχίσουν να διασφαλίζουν ότι διαθέτουν τα στρατηγικά αποθέματα εμβολίων που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν την πιθανή επιδημιολογική εξέλιξη του κορωνοϊού, δεδομένων των αβεβαιοτήτων σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη και τον αντίκτυπό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.