ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι… ειδικοί θέλουν και 4η δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού – Ποιους βάζουν «στόχο» σε αυτή την φάση

Συνιστάται η β' αναμνηστική δόση να γίνει σε διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών από την α' αναμνηστική

Οι… ειδικοί θέλουν και 4η δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού – Ποιους βάζουν «στόχο» σε αυτή την φάση

Οι… ειδικοί της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ζητούν πλέον την χορήγηση και 4ης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού με τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών να είναι ο πρώτος στόχος.

Σύμφωνα με την επιτροπή όπως ανακοινώθηκε χθες, το πιθανό σχετικό όφελος από μια δεύτερη αναμνηστική (τέταρτη) δόση αναμένεται να είναι μεγαλύτερο σε άτομα άνω των 60 και άνω των 70 ετών.

Συγκεκριμένα, η 4η δόση συστήνεται:

  • σε άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω
  • σε όσους διαμένουν σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων
  • σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω – κυρίως σε όσα έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Σε αυτή την κατηγορία η δεύτερη αναμνηστική δόση αναμένεται να μειώσει την πιθανότητα νοσηλείας.

Για τις παραπάνω ομάδες πληθυσμού η επιτροπή προτείνει τη χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης με mRNA εμβόλιο σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων μηνών μετά τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης, ωστόσο σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης δεν προτείνεται δεύτερη αναμνηστική.

«Oσον αφορά την προστασία έναντι της ήπιας νόσου από την παραλλαγή Ομικρον και ακόμα περισσότερο έναντι της μόλυνσης, αυτή εξασθενεί σύντομα, ακόμα και μετά την αναμνηστική δόση» σημείωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο κύριος στόχος του εμβολιασμού είναι η προστασία έναντι της σοβαρής νόσου. Γι’ αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής, «πρωταρχική σημασία έχει η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού στον πληθυσμό, ηλικίας πέντε ετών και άνω, και της χορήγησης πρώτης αναμνηστικής δόσης σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.