ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Πιτυρίδα: Τι είναι και ποιοι τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν

Η πιτυρίδα δεν σχετίζεται με το λούσιμο των μαλλιών

Πιτυρίδα: Τι είναι και ποιοι τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν

Η πιτυρίδα είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους και γίνεται πιο συχνή κατά τους κρύους μήνες του χειμώνα, όταν προκαλείται ξεφλούδισμα στο τριχωτό της κεφαλής.

«Είναι μια κοινή παρανόηση ότι η πιτυρίδα προκαλείται από κακή προσωπική υγιεινή. Οι αιτίες κυμαίνονται από λιπαρό δέρμα έως συνήθειες περιποίησης μαλλιών, μαζί με ορισμένες ιατρικές παθήσεις», λέει η δερματολόγος και μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Δερματολογίας, δρ. Mona Sadeghpour.

Αποτελεσματικές θεραπείες για την πιτυρίδα

Πολλοί άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίσουν την ήπια πιτυρίδα στο σπίτι πλένοντας τακτικά τα μαλλιά τους, λένε οι ειδικοί.

Οι άνθρωποι με πιο επίμονη περίπτωση πιτυρίδας μπορεί να στραφούν σε ένα σαμπουάν ειδικά σχεδιασμένο για τη θεραπεία της πάθησης.

Τα αποτελεσματικά σαμπουάν για την πιτυρίδα πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον ένα από αυτά τα συστατικά:

-πυριθειόνη ψευδαργύρου
-σαλικυλικό οξύ
-θείο
-θειούχο σελήνιο
-κετοκοναζόλη
-λιθανθρακόπισσα

Εάν ένα σαμπουάν δεν λειτουργεί, θα πρέπει να δοκιμάσετε να εναλλάσσετε σαμπουάν που περιέχουν διαφορετικά ενεργά συστατικά.

Ορισμένα σαμπουάν για την πιτυρίδα πρέπει να καθίσουν στο τριχωτό της κεφαλής σας για περίπου 5-10 λεπτά πριν τα ξεπλύνετε. Ελέγξτε τις οδηγίες στο μπουκάλι.

Πολλοί μπορούν επίσης να αντιμετωπίσουν καλύτερα την πιτυρίδα επιλέγοντας σαμπουάν ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών τους.

Για παράδειγμα, άτομα με λεπτά ή φυσικά ίσια μαλλιά ή λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, θα πρέπει να πλένουν συχνά τα μαλλιά τους.

Μπορεί να χρειαστεί να λούζονται καθημερινά ή κάθε δεύτερη μέρα και να χρησιμοποιούν ένα σαμπουάν για την πιτυρίδα δύο φορές την εβδομάδα.

Όσοι έχουν χοντρά ή φυσικά σγουρά μαλλιά πρέπει να λούζονται απλά όταν χρειάζεται, χρησιμοποιώντας το σαμπουάν τους για την πιτυρίδα μία φορά την εβδομάδα.

Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν σαμπουάν για την πιτυρίδα στο τριχωτό της κεφαλής τους και όχι στα μαλλιά τους, καθώς τα συστατικά που αντιμετωπίζουν την πιτυρίδα τείνουν να αφυδατώνουν τις τρίχες.

Τα άτομα που χρησιμοποιούν σαμπουάν για την πιτυρίδα θα πρέπει επίσης να προστατεύουν το τριχωτό της κεφαλής τους από τον ήλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα ηλιακό έγκαυμα του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να αυξήσει το ξεφλούδισμα της πιτυρίδας και ορισμένα προϊόντα, όπως αυτά που περιέχουν λιθανθρακόπισσα, μπορούν να κάνουν το τριχωτό της κεφαλής πιο ευαίσθητο στις επιβλαβείς ακτίνες UV.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.