ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα 4 σημεία στην κουζίνα που… αμελούμε να καθαρίζουμε

Αυτά είναι τα 4 σημεία στην κουζίνα που… αμελούμε να καθαρίζουμε

Όπως είναι γνωστό, η κουζίνα είναι από τα μέρη του σπιτιού που τα καθαρίζουμε σχεδόν επί καθημερινής βάσεως.

​Ωστόσο, νομίζουμε πως την καθαρίζουμε, γιατί στην πραγματικότητα δεν αρκεί το πλύσιμο των πιάτων, το καθάρισμα των πάγκων, το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα.

Υπάρχουν σημεία σε αυτήν που οι περισσότεροι αμελούν, με αποτέλεσμα στην πραγματικότητα η κουζίνα να μην είναι καθαρή, αφού σε αυτά με τον καιρό συγκεντρώνεται βρωμιά. Και αυτό μπορεί, όμως, να επηρεάσει ακόμα την υγεία μας.

Δείτε παρακάτω τέσσερα σημεία της κουζίνας που αμελούν να καθαρίσουν οι περισσότεροι:

Το κάτω μέρος από τα ντουλάπια της κουζίνας

Στο τελείωμα από πολλά ντουλάπια υπάρχει ένα μικρό βαθούλωμα που συνήθως δεν καθαρίζεται. Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε τα ντουλάπια σας μην ξεχάσετε αυτό το σημείο που μαζεύει πολλή σκόνη αλλά και βρωμιά.

Το παράθυρο της κουζίνας

Πρόκειται για ένα σημείο που συσσωρεύει αρκετή βρωμιά. Κάθε φορά που καθαρίζετε τις συσκευές της κουζίνας σας περάστε με ένα πανάκι και λίγο απορρυπαντικό και το παράθυρο που βρίσκεται πάνω από το νεροχύτη.

Απορροφητήρας

Ο απορροφητήρας συσσωρεύει πολύ βρωμιά και γι’ αυτό θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Μιας και σίγουρα δεν θέλετε να αρχίσουν να πέφτουν βρωμιές και μικρόβια μέσα στα φαγητά σας, μάθετε να τον καθαρίζετε σε εβδομαδιαία βάση.

O χώρος πίσω από το ψυγείο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο χώρος πίσω από το ψυγείο συνήθως δεν αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητές μας όταν καθαρίζουμε την κουζίνα. Το γνωρίζετε, όμως, πως αν το πίσω μέρος και τα πηνία διατηρούνται καθαρά το ψυγείο λειτουργεί καλύτερα εξοικονομώντας περισσότερη ενέργεια; Απομακρύντε το ψυγείο από τη θέση του ώστε να σκουπίσετε από πίσω και με ένα πανάκι ξεσκονίστε καλά τα πηνία. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε δύναμη. Τρίψτε απαλά ώστε να φύγουν οι σκόνες και οι βρωμιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.