ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Προσωπικός βοηθός: Από σήμερα η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος

Προαπαιτούμενο είναι η αναπηρία πάνω από 67%

Προσωπικός βοηθός: Από σήμερα η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος

Ξεκινά από σήμερα η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού, ενώ από την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή η ηλεκτρονική κάρτα αναπηρίας.

Οι ανάγκες που θα εξυπηρετούνται θα είναι πολλές όπως είναι το να βγαίνουν από το σπίτι, να πηγαίνουν στην δουλειά τους, να πηγαίνουν πανεπιστήμιο, να πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο.

Το κράτος αυτό που κάνει είναι αντί να τους δίνει μόνο το επίδομα – συνεχίζει βέβαια κανονικά την παροχή επιδόματος και συνεχίζει και αυξημένο όπως είδαμε από τα μέτρα του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ- αλλά πάνω από αυτό έρχεται το κράτος χρηματοδοτεί τις ανάγκες αυτές.

Προαπαιτούμενο είναι η αναπηρία πάνω από 67%, και αφορά οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας και αφορά ηλικίες από 15 εώς 65 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ώρες που θα έχει κάποιος τον βοηθό θα είναι αποτέλεσμα της συνάντησης που θα γίνει στο σπίτι από μία Τριμελή Επιτροπή, η οποία αποτελείται από ένα ψυχολόγο, ένα κοινωνικό λειτουργό και έναν εργοθεραπευτή ή φυσιοθεραπευτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.