Δεν ξέρουν τι τους γίνεται: Λένε στους πολίτες να εμβολιαστούν με την 4η δόση για τον Covid αγνοώντας τους κινδύνους

Η ενημέρωση της Επιτροπής Εμβολιασμών για ακόμα μία δόση!

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται: Λένε στους πολίτες να εμβολιαστούν με την 4η δόση για τον Covid αγνοώντας τους κινδύνους

Η Επιτροπή εμβολιασμών φαίνεται πλέον να μην ξέρει τι της γίνεται καθώς ζητάνε από τους πολίτες να κάνουν την 4η δόση με αυτό το εμβόλιο (που κανείς πλέον δεν γνωρίζει κατά ποιου φορέα προστατεύει και πόσο) παρά τους κινδύνους που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις παρενέργειες, αλλά και το ότι τα εμβόλια που συνεχώς εμβολιάζονται οι πολίτες είναι για την αρχική μετάλλαξη.

Δηλαδή ζητούν 4η δόση και… βλέπουμε, με την χώρα να έχει ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνώσεων με τριπλά εμβολιασμένους Έλληνες

Αν και έχουμε προχωρημένες μελέτες για εμβόλια που θα μπορούν να καλύψουν το πληθυσμό και από τις τελευταίες ή και επόμενες παραλλαγές, θα είναι λάθος τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες να μην κάνουν 4η δόση, ανέφερε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Η καθηγήτρια επεσήμανε ότι ναι μεν υπάρχουν αισιόδοξα στοιχεία σχετικά με νέα εμβόλια, όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι διαθέσιμα και σίγουρα αποτελεσματικά το Φθινόπωρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρωταρχικής σημασίας είναι η ολοκλήρωση του εμβολιασμού με το βασικό δοσομετρικό σήμα το οποίο έχει προσδιοριστεί σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην έκτακτη ενημέρωση για τη δεύτερη αναμνηστική δόση επανέλαβε ότι η σύσταση για τη λήψη της αφορά στους 70 ετών και άνω και στους 60 και άνω με υποκείμενα νοσήματα όπως και στις ευπαθείς ομάδες.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ξεκαθάρισε ότι για την ηλικιακή ομάδα 30-59 ετών η τέταρτη δόση μπορεί να παρέχεται εξατομικευμένα ύστερα από σύμφωνη ιατρική γνώμη, που σημαίνει ότι είναι προαιρετική.

Την ίδια στιγμή, η κ.Θεοδωρίδου εστίασε στο αυξημένο ιικό φορτίο των τελευταίων ημερών λόγω των νέων παραλλαγών, της χαλάρωσης των μέτρων και της συνακόλουθης μεταβολής της συμπεριφοράς των πολιτών.

Τόνισε ότι μεγαλύτερο κίνδυνο από σοβαρή νόσηση διατρέχουν άτομα ανοσοκατεσταλμένα και μεγαλύτερης ηλικίας. Ακόμη, η κ.Θεοδωρίδου τόνισε ότι σύμφωνα με τις συστάσεις που διατυπώθηκαν τον Μάιο, η τέταρτη δόση χορηγείται τέσσερις μήνες μετά την τρίτη.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών υπογράμμισε, έτσι, ότι δεδομένων των συνθηκών και της κυκλοφορίας των  νέων παραλλαγών, η τέταρτη δόση θα μειώσει την πιθανότητα νοσηλείας στους άνω των 70 ετών και στους άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα.

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.