ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Συμβούλιο της Επικρατείας: Οριστική απόφαση για χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Συμβούλιο της Επικρατείας: Οριστική απόφαση για χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Ελεύθερος πρόκειται να αφεθεί ο ένας από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς και συγκεκριμένα, ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, Suleyman Ozkaynakcim, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με την απόφαση αυτή απορρίπτεται το αίτημα του τότε υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για ακύρωση της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων, με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον συγκεκριμένο αξιωματικό και δίνεται πλέπν το πράσινο φως για την χορήγηση ασύλου.

Η Ολομέλεια Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, σήμερα το απόγευμα, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, με ισχυρή πλειοψηφία, απέρριψε το αίτημα του κ. Μουζάλα.

Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι πιλοτική και κατά συνέπεια καταλαμβάνει και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους στρατιωτικούς. Κατά συνέπεια πρέπει να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεταβούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, όπως οι ίδιοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους, μέσω των συνηγόρων τους.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του ΣτΕ για τον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους επτά αξιωματικούς οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα, έχει πιλοτικό χαρακτήρα, αφού εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3900/2010.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Ο συγκεκριμένος Τούρκος αξιωματικός είναι ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, με απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι παρέμβαση υπέρ του Τούρκου αξιωματικού έχει πραγματοποιήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δια του προέδρου του Δημήτρη Βερβεσού.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η υπόθεση ήταν να ζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ωστόσο, οι συνήγοροι του Τούρκου αξιωματικού, υπέβαλαν αίτημα στο ΣτΕ, προκειμένου να εκδικαστεί εκεί, ως πρότυπη δίκη, έτσι ώστε, αφενός να φύγει η υπόθεση από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, λόγω των παραιτήσεων, κ.λπ, αλλά και όποια απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, να καταλαμβάνει και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους αξιωματικούς. Πράγματι, το αίτημα των συνηγόρων έγινε δεκτό από το ΣτΕ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η 3η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ασύλου χορήγησε άσυλο στον Suleyman Ozkaynakcim και το Μαξίμου κατέθεσε αμέσως αίτηση σε Αστυνομικό Τμήμα, με την οποία ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής «παγώματος» της απόφασης χορήγησης ασύλου, ενώ κατέθεσε και αίτηση αναστολής αλλά και αίτηση ακύρωσης (κύρια προσφυγή).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και η πρόεδρος του, Ευγενία Μυλωνοπούλου, η οποία ήταν παράλληλα και πρόεδρος της Επιτροπής Ασύλου που εξέτασε την αίτηση ασύλου ενός εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών «πάγωσε» την απόφαση χορήγησης ασύλου και οδήγησε το συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου και πάλι κρατούμενο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.