ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ. Μητσοτάκης σε Bloomberg: «Ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του χρέους- Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η έκπληξη»

Κ. Μητσοτάκης σε Bloomberg: «Ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του χρέους- Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η έκπληξη»

O Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ότι ήρθε η ώρα να ελαφρύνουμε το ελληνικό χρέος και παράλληλα προανείγγηλε τη μείωση φορολογίας εφόσον η Νέα Δημοκρατία λάβει την εξουσία.

«Πιστεύω πως ήρθε η ώρα» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι αυτή αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων, προσθέτοντας ότι είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς είχαν δεσμευτεί οι εταίροι ήδη από το 2012. «Είναι η ώρα να επιστρέψει στο τραπέζι» των συζητήσεων, είπε χαρακτηριστικά. «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η θετική έκπληξη στην Ευρωζώνη» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον στόχο πλεονάσματος 3,5%, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως ο στόχος είναι πολύ υψηλός κι ότι ο ίδιος θα τον επαναδιαπραγματευτεί με τους δανειστές ώστε να μειωθεί ελαφρώς «μόνο όμως εφόσον η χώρα επανακτήσει την αξιοπιστία της».

Παράλληλα, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα είναι αμείλικτη με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, είτε αυτοί αφορούν στην καταβολή φόρων είτε στην αποπληρωμή δανείων.

«Έχουμε τα στοιχεία και την τεχνολογία να κυνηγήσουμε αυτούς που δεν πληρώνουν τους φόρους και τα δάνειά τους» δήλωσε, λέγοντας ότι σκοπεύει να προσφέρει μια «δίκαιη συμφωνία» στην επιχειρηματική κοινότητα, όπως τη χαρακτήρισε: «Θα κάνω πιο ευνοϊκές τις συνθήκες για τις εταιρείες αλλά εσείς πρέπει να πληρώσετε τους φόρους σας» είπε.

Χρειαζόμαστε ένα «πειστικό» μοντέλο ανάπτυξης, με μείωσης της φορολογίας, είχε δηλώσει νωρίτερα, προαναγγέλλοντας μείωση της εταιρικής φορολογίας από το 29% που είναι σήμερα στο 20%, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.

«Αν μειώσουμε τη φορολογία θα βελτιώσουμε τη συμμόρφωση» δήλωσε, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή η φοροδιαφυγή παραμένει πολύ υψηλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, εκτίμησε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2018 είναι πιθανό το σενάριο νέων εκλογών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.