ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Κ.Καραγκούνης: «Επρεπε να πάμε σε εκλογές για το Μακεδονικό»

Κ.Καραγκούνης: «Επρεπε να πάμε σε εκλογές για το Μακεδονικό»

«Αυτή η κυβέρνηση προχώρησε σ’ αυτή τη συμφωνία, όταν είχε απέναντι την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και όταν δεν έχει ακόμα, ή είναι υπό αίρεση, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία» τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

“Αν πάρουμε τη συνεκπεφρασμένη άποψη των κομμάτων δεν βγαίνουν οι ψήφοι” επισήμανε ο κ. Καραγκούνης και πρόσθεσε: “Για ένα εθνικό θέμα, που ήταν 30 χρόνια σε εκκρεμότητα, τόσο κρίσιμο και σημαντικό, είναι δυνατόν να αναζητούνται πλειοψηφίες, στη Βουλή τουλάχιστον, υπό αίρεση; Αυτά τα ζητήματα είναι κρίσιμα, αναζητάς πάντα πραγματικές πλειοψηφίες, πρώτα στον λαό και μετέπειτα στη Βουλή. Γι’ αυτό έπρεπε να έχει πάει η κυβέρνηση σε εκλογές για το κρίσιμο αυτό θέμα, μια επόμενη Βουλή με πραγματική πλειοψηφία και στο λαό και στη Βουλή να διαχειριστεί ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα”.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, τα τελευταία κοντά 30 χρόνια, γι’ αυτό ακριβώς απέρριπταν τη συμφωνία και υπό μία έννοια η κόκκινη γραμμή που τέθηκε το 2008 παραβιάστηκε σ’ αυτά τα δύο ζητήματα” υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας, ο κ. Καραγκούνης σχολίασε ότι “η χθεσινή αντίδραση ήταν πολύ αρνητική με την ακύρωση του ταξιδιού (του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ)”, επισήμανε ότι “η Ρωσία είναι η χώρα με την οποία έχουμε τις πιο παλιές διπλωματικές σχέσεις” αλλά και στενές οικονομικές σχέσεις (τουρισμός, αγροτικά προϊόντα κ.ά.) και υπογράμμισε ότι “είναι ένα ζήτημα που θέλει πολύ μεγάλη προσοχή”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανέφερε ακόμα πως “σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί και δεν είναι καλό, η κυβέρνηση να συσχετίσει την όποια ‘παράνομη δράση’, αν υπάρχει, των Ρώσων διπλωματών με την εκπεφρασμένη, τη σταθερή, τη μαζική άποψη των εκατομμυρίων Ελλήνων που είναι απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.