ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ν. Φίλης: «Με 3,5% πλεονάσματα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα»

Ν. Φίλης: «Με 3,5% πλεονάσματα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα»

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης δίνει την δική του ερμηνεία σε αυτό που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια».

Επισημαίνει ότι με 3,5% πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια «τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα» και πως «το ερώτημα είναι αν η πολιτική ηγεσία αντιλαμβάνεται όσα λέμε για πορεία μετά το μνημόνιο. Πρέπει να βγούμε από την παραδοχή ότι όλα βαίνουν καλώς».

Ο κ. Φίλης με παρέμβασή του στην επιτροπή για το Δημογραφικό πρόβλημα αλλά και σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριξε πως «χωρίς ονομαστική απομείωση του χρέους κατά 15% δεν θα λυθεί το πρόβλημα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγες ώρες μετά το πανηγυρικό κλίμα που επιχείρησε να δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Καστελόριζο περι επικείμενης εξόδου από τα μνημόνια, ο Νίκος Φίλης επισήμανε: «η πορεία εξόδου πρέπει να συνοδευτεί από πολιτικές σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή. Πρέπει να συνοδευτεί με πολιτικές που κλείνουν τις πληγές και τις κοινωνικές ανισότητες και δεν τις ανοίγουν. Τα μνημόνια έχουν πολιτικές που ανοίγουν πληγές. Σήμερα έχουμε εκατομμύρια ανέργους και για πρώτη φορά έχουμε φτωχούς εργαζόμενους». Στο ερώτημα δε, δημοσιογράφων για το αν η έξοδος από τα μνημόνια χωρίς αυτή την συζήτηση θα είναι «κενό γράμμα» ο κ. Φίλης απάντησε: «Χωρίς αυτή την συζήτηση δεν υπάρχει έξοδος από τα μνημόνια»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.