Υεμένη: Σχεδόν 300 αντάρτες Χούθι σκοτώθηκαν σε μάχες το τελευταίο 48ωρο

Υεμένη: Σχεδόν 300 αντάρτες Χούθι σκοτώθηκαν σε μάχες το τελευταίο 48ωρο

Πάνω από 300 αντάρτες σκοτώθηκαν στην Υεμένη κατά το τελευταίο 48ωρο, σε επιδρομές του υπό σαουδαραβική ηγεσία στρατιωτικού συνασπισμού, στη μάχη της Μαρίμπ.

Ο συνασπισμός αυτός επεμβαίνει στην Υεμένη από το 2015, στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων που μάχονται τους σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι στηρίζονται από το Ιράν, τον μεγάλο αντίπαλο της Σαουδικής Αραβίας στην περιοχή.

Από τον Φεβρουάριο, οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει επίθεση για να καταλάβουν τη Μαρίμπ, μια περιοχή πλούσια σε πετρέλαιο και το τελευταίο προπύργιο της κυβέρνησης στον βορρά της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας, “περισσότεροι από 134 αντάρτες Χούθι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε πλήγματα εναντίον εννέα στρατιωτικών οχημάτων τους στον τομέα Αλ Αμπντίγια”, στη νότια Μαρίμπ.

Την Δευτέρα ο συνασπισμός είχε ανακοινώσει ότι το προηγούμενο 24ωρο είχαν σκοτωθεί “περισσότεροι από 156” Χούθι σε “στοχευμένη επιχείρηση” στην ίδια περιοχή, περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη Μαρίμπ, την πρωτεύουσα της επαρχίας.

Ο τομέας της Αλ Αμπντίγια πολιορκείται από τους Χούθι οι οποίοι προσπαθούν να προσεγγίσουν την πόλη Μαρίμπ από πολλά μέτωπα.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος των ανταρτών, ο Γιαχία Σάριε, είπε ότι “οι Χούθι βρίσκονται πλέον στις πύλες της Μαρίμπ αφού εκδίωξαν τους μισθοφόρους και τους προδότες από πολλά μέτωπα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτές οι πληροφορίες δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.