ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Γ. Κατρούγκαλος: «Ορατά τα πρώτα μηνύματα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας»

Γ. Κατρούγκαλος: «Ορατά τα πρώτα μηνύματα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας»

Την αισιοδοξία του για την πορεία των επενδύσεων, των εξαγωγών και του τουρισμού, αλλά και για την προώθηση των ελληνικών θέσεων σε σειρά καίριων ευρωπαϊκών ζητημάτων, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος κατά την τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, στην οποία σκιαγράφησε τα αποτελέσματα, τις εξελίξεις και τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής στους δύο τομείς του χαρτοφυλακίου του.

Κάνοντας μια πιο αναλυτική ενημέρωση ανά τομέα, ξεκινώντας από τα θέματα της οικονομικής διπλωματίας, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως μετά το τέλος της αβεβαιότητας με την ολοκλήρωση της β? αξιολόγησης, η προσπάθεια έγκειται στην ανάκαμψη της οικονομίας και τόνισε πως τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά. Ενδεικτικά σημείωσε πως το α? τρίμηνο του έτους οι άμεσες ξένες επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 11% και οι συνολικές εξαγωγές κατά 5%, και εκτίμησε πως η κατάσταση αυτή αναμένεται να βελτιωθεί ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε ως κρίσιμο καταλύτη την περαιτέρω διευκόλυνση των εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα της χώρας μας και άλλων χωρών να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, καθώς «η επιδίωξη της κερδοφορίας τους συντελεί στην άνοδο της οικονομίας της χώρας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημαντικό παράγοντα αποτελεί, επίσης, η εξασφάλιση του συντονισμού της εξωστρέφειας της οικονομικής μας πολιτικής. Στην κατεύθυνση αυτή ενέταξε και την πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και του γραμματέα της, Γιώργου Τσίπρα για τον συντονισμό και τη συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών παραγόντων, κρατικών και ιδιωτικών, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας. Υπενθύμισε ότι η επιτροπή συνέργειας για την οικονομική διπλωματία συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 13 Ιουνίου, με τη συμμετοχή όλων των φορέων- και του ιδιωτικού τομέα- που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό, όπως, μεταξύ άλλων, ο ΣΕΒ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.