ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Δημοσιογράφος της WSJ και σφοδρός επικριτής του Ομπάμα βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες (φωτό)

Δημοσιογράφος της WSJ και σφοδρός επικριτής του Ομπάμα βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες (φωτό)

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος με την Wall Street Journal βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης της Πέμπτη σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εφημερίδα την Παρασκευή.

Η αστυνομίας της Νέας Υόρκης ανακάλυψε την σορό του 34χρονου Τζόσεφ Ράγκο στο διαμέρισμά του στο Ιστ Βίλατζ στις 7:40 το απόγευμα αναφέρει η WSJ.

Οι συνάδελφοί του ανησύχησαν όταν ο Ράγκο δεν είχε εμφανιστεί στην δουλειά. Το αφεντικό του, ο Πωλ Γκιγκότ, συντάκτης της Wall Street Journal ήταν αυτός που ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι του Ράγκο δεν βρήκαν κάποια εμφανή σημάδια τραυματισμού και τον κηρύξαν νεκρό.

Οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας προτού προσδιορίσουν επακριβώς την αιτία του θανάτου.

«Με βάρια καρδιά επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του του Τζόσεφ Ράγκο, έναν εξαίρετο δημοσιογράφο και καλό φίλο», αναφέρει ο Γκιγκότ σε ανακοίνωσή του.

Η άνοδος του Ράγκο στην δημοσιογραφία ήταν σχετικά γρήγορη. Κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ προτού καν γίνει 30 ετών για την καλή έρευνά του και τις τεκμηριωμένες κριτικές του κατά του προγράμματος υγείας του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, γνωστό και ως Obamacare το 2011.

«Ανεξάρτητα από το που εμπίπτει η συζήτηση για την μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν από τον Τζόσεφ Ράγκο στην σειρά των άρθρων του για την WSJ ήταν αδύνατον να τα αγνοήσεις», είχε γράψει ένας από τους κριτές.

«Το να μην προσέξουν οι policy-makers αυτά τα άρθρα δεν ήταν μια δυνατόν. Φιλελεύθεροι αλλά και Συντηρητικοί πρόσεχαν τα σχόλια του Ράγκο» σύμφωνα με την WSJ.

«Είχε τεράστιο αντίκτυπο στην Ουάσιγκτον» είπε ο Γκιγκότ.

Ο Ράγκο είχε αποφοιτήσει από το κολλέγιο Dartmouth με πτυχίο στην Ιστορία και δούλεψε για πρώτη φορά στην Journal το 2005 στα πλαίσια της πρακτικής του.

Άμεσα έκανε εντύπωση στους ανωτέρους του χάρις στο μοναδικό του συγγραφικό στιλ και εύρος των γνώσεών του.

«Τον προσέλαβα αμέσως. Ήταν κάποιος που απλά ήταν πολύ καλός για να μην τον προσλάβεις» είπε ο Γκιγκότ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.