ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικός διαγωνισμός για προμήθεια βαρέων μεταφορικών ελικοπτέρων προ των πυλών

Τουρκικός διαγωνισμός για προμήθεια βαρέων μεταφορικών ελικοπτέρων προ των πυλών

Ο επικεφαλής του υφυπουργείου αμυντικών βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας Murad Bayar δήλωσε μελετάται η προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια 10 βαρέων μεταφορικών ελικοπτέρων για την κάλυψη των αναγκών του Τουρκικού Στρατού.

Οι δηλώσεις έγιναν από τον Bayar κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Κατά τον Τούρκο αξιωματούχο το συνολικό ύψος του προγράμματος έχει υπολογιστεί σε 500 περίπου εκατ. δολάρια, ενώ λόγω του μικρού αριθμού των ελικοπτέρων εξετάζεται και το ενδεχόμενο της αγοράς μεταχειρισμένων σκαφών. Υποψήφια θα είναι προφανώς το CH-47 Chinook της Βοeing, το CH-53 της Sikorsky και το ρωσικό Mi-26 Halo που σε περίπτωση επικράτησης στον τουρκικό διαγωνισμό θα κατασκευστεί από τη Mil Helicopter Moscow. Τo CH-47 που φαίνεται να έχει όλα τα τυπικά προσόντα της επικρατέστερης υποψηφιότητας, εξακολουθεί να βρίσκεται σε παραγωγή και έχει αποκτηθεί από 16 συνολικά χώρες. Η παραγωγή του θηριώδους τρικινητήριου CH-53 έχει ολοκληρωθεί αλλά η Sikorsky αναπτύσσει μία νέα έκδοση, το CH-53K, το οποίο όμως δεν αναμένεται να εισέλθει σε υπηρεσία στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πρίν από το 2014. Παρά το γεγονός αυτό, η Sikorsky δηλώνει έτοιμη για συμμετοχή στον διαγωνισμό, υπογραμμίζοντας ότι η νέα έκδοση του ελικοπτέρου της θα είναι διαθέσιμη σε εξαγωγικούς πελάτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.