ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέος ρωσικός στόχος αρχίζει δοκιμές αποδοχής

Νέος ρωσικός στόχος αρχίζει δοκιμές αποδοχής

Εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών αποδοχής που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αρκετές εκτοξεύσεις πεδίου πρόκειται να υποστεί ο νέος ρωσικός στόχος υψηλών επιδόσεων Strizh 1-3U κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Ο Strizh 1-3U αποτελεί το πιο πρόσφατο παράγωγο της οικογενείας στόχων Strizh-4 που προέρχονται από τροποποίηση των παροπλισμένων σήμερα κατευθυνόμενων βλημάτων 5Ya24 του αντιαεροπορικού συστήματος S-25 (τυποποίηση κατά ΝΑΤΟ: SA-1 Guild). Ως γνωστόν το S-25 ήταν ένα πρώτης γενιάς αντιαεροπορικό σύστημα που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για την άμυνα της Μόσχας από την τότε Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 1950. Σχεδιασμένο για την κατάρριψη επανδρωμένων βομβαρδιστικών θεωρείται ο προπάτορας  των αντιαεροπορικών συστημάτων S-75 (τυποποίηση κατά ΝΑΤΟ: SA-2 Guideline) and System A-35 που είχαν και κάποιες αντιπυραυλικές δυνατότητες.Τα βλήματα 5Ya24, που παρουσίαζαν υψηλή αντοχή στα εχθρικά ηλεκτρονικά αντίμετρα, χρησιμοποιήθηκαν επίσης και στην αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος S-25MR, η δε παραγωγή τους συνεχίσθηκε μέχρι την αρχή της δεκαετίας του 1980.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.