ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Βέλγιο αποφασίζει την αγορά δέκα ελικοπτέρων NH-90

Το Βέλγιο αποφασίζει την αγορά δέκα ελικοπτέρων NH-90

Στις 30 Απριλίου 2007, το βελγικό υπουργικό συμβούλιο μετά από συνεδρίασή του αποφάσισε την αγορά 10 ελικοπτέρων ΝΗ-90 κατασκευής της κοινοπραξίας NHIndustries για τις ανάγκες των Βελγικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα τέσσερα από αυτά θα είναι της έκδοσης τακτικών μεταφορών (ΤΤΗ), άλλα τόσα θα είναι ναυτικής συνεργασίας και ανθυποβρυχιακού πολέμου (NFH) και για τα δύο τελευταία θα υπάρξει προαίρεση (option). Σημειώνεται ότι το Βέλγιο ήταν από τις πρώτες χώρες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ΝΗ-90 και είχε συμμετοχή στην αρχική διαδικασία σχεδίασης που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ. Μετά την απόφαση του υπουργικού του συμβουλίου, το Βέλγιο γίνεται η 14η κατά σειρά χώρα που παραγγέλνει το ΝΗ-90 και η δεύτερη χώρα, μετά την Πορτογαλία, που εντάχθηκε στον οργανισμό ΝΑΗΕΜΟ των τεσσάρων χωρών που ξεκίνησαν το πρόγραμμα (Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία). Σήμερα το πρόγραμμα ΝΗ-90 είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Ο αριθμός των παραγγελιών για ελικόπτερα ΝΗ-90 και των δύο βασικών εκδόσεων (ΤΤΗ και NFH) έχει ανέλθει σε 453 μονάδες με προαιρέσεις (options) για 102 ακόμη. Οι 14 χώρες που εντάσσουν σε υπηρεσία ή πρόκειται να προμηθευτούν ελικόπτερα του τύπου είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Φιλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Ελλάδα, το Ομάν, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ισπανία και το Βέλγιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.