ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Το Ιράκ ζητά την στρατιωτική βοήθεια της Νότιας Κορέας- Τ-50 ελπίζουν οι Ιρακινοί

Το Ιράκ ζητά την στρατιωτική βοήθεια της Νότιας Κορέας- Τ-50 ελπίζουν οι Ιρακινοί

Ο υπουργός Άμυνας του Ιράκ Αμπντούλ-Καντέρ αλ-Ομπέιντι πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νότια Κορέα  προκειμένου να ζητήσει την συνδρομή της στην στρατιωτική αναδιοργάνωση της χώρας του.

Ο υπουργός Άμυνας του Ιράκ Αμπντούλ-Καντέρ αλ-Ομπέιντι πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νότια Κορέα  προκειμένου να ζητήσει την συνδρομή της στην στρατιωτική αναδιοργάνωση της χώρας του.

Ο αλ-Ομπέιντι δήλωσε σε συνέντευξή του ότι επιθεώρησε αρκετές πλατφόρμες οπλικών συστημάτων και ξεναγήθηκε σε κορεάτικες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Kατά την διάρκεια της πενταήμερης επίσκεψής του στη Νότια Κορέα, είχε την ευκαιρία να αξιολογήσει αρκετά συστήματα.

 Μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το νέο υπερηχητικό εκπαιδευτικό  αεροσκάφος T-50 Golden Eagle, το οποίο πραγματοποίησε μια πτήση επίδειξης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της Koeran Aerospace Industries.

Σύμφωνα με τον ιρακινό αξιωματούχο, το T-50 αποτελεί απόδειξη ότι η Νότια Κορέα διαθέτει σύγχρονη τεχνολογία διεθνών προδιαγραφών, ωστόσο διευκρίνισε ότι θα ήθελαν να εξετάσουν περεταίρω το ενδεχόμενο απόκτησης του πρώτου εκπαιδευτικού αεροσκάφους από το Ιράκ.

Σημειώνεται ότι το Ιράκ στην παρούσα φάση δεν διαθέτει σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη πρώτης γραμμής, αλλά έχει εκφράσει την πρόθεσή του να αποκτήσει, πάντα με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών που θέλουν με αυτό τον τρόπο να ανακουφίσουν τα πληρώματα των δικών τους μαχητικών αεροσκαφών στην Μέση Ανατολή ή να τα μεταφέρουν σε άλλα θέατρα επιχειρήσεων.

Η πιθανότερη επιλογή ενδέχεται να είναι μεταχειρισμένα αεροσκάφη F-16 της αμερικανικής Αεροπορίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια το Τ-50 θα ήταν η ιδανική επιλογή για την εισαγωγή στον τύπο.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι μόλις ένα μήνα πριν την επίσκεψη αλ-Μπέιντι στη Νότια Κορέα, η χώρα αυτή της Άπω Ανατολής ολοκλήρωσε την τετραετή της στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ, αφού από το 2004 είχε στείλει μια δύναμη 3.600 ανδρών στην πόλη Ιρμπίλ στο βόρειο Ιράκ ενώ συνολικά υπηρέτησαν εναλλάξ στο Ιράκ πάνω από 18.000 Νοτιοκορεάτες στρατιώτες.

Στο Ιράκ, οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις είχαν ειρηνικό ρόλο, αφού έχτισαν σχολεία και άλλες δημόσιες κατασκευές, ενώ πρόσφεραν και ιατρικές υπηρεσίες, πράγμα για το οποίο εισέπραξαν τα εύσημα από τον αλ-Ομπέιντι, που επιδοκίμασε τη νοτιοκορεατική παρουσία στην χώρα του ως χρήσιμη.

Μάλιστα δήλωσε ότι οι Νοτιοκορεάτες στρατιώτες έθεσαν τις ζωές τους σε κίνδυνο ενώ είχαν και οικονομικές ζημιές στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν το Ιράκ στις δύσκολες στιγμές του και τόνισε ότι τώρα έφτασε η στιγμή η χώρα του να μπορέσει να ανταποδώσει την βοήθεια αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.