ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κάμερον: Προτεραιότητα της G8 για το 2013 η καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Κάμερον: Προτεραιότητα της G8 για το 2013 η καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Η Μεγάλη Βρετανία θα συνεισφέρει σε επίπεδο παροχής πληροφοριών και πόρων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ώστε να βοηθήσει στην εξάρθρωση του δικτύου ανταρτών που ευθύνεται για την επίθεση και την κρίση ομηρίας στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Ιν Αμένας στην Αλγερία, όπως δήλωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός, κ. Ντέιβιντ Κάμερον.

«Θα συνεισφέρουμε πληροφορίες και πόρους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη διεθνή προσπάθεια να εντοπιστεί και να εξαρθρωθεί το δίκτυο που σχεδίασε και διέταξε τη βίαιη επίθεση στο Ιν Αμένας», σημείωσε ο Κάμερον μιλώντας στο κοινοβούλιο, ενώ υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει σκληρή απάντηση.

Ο βρετανός πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι η Βόρεια Αφρική μετατρέπεται σε «πόλο έλξης για τζιχαντιστές».

Παράλληλα, ο Κάμερον διαβεβαίωσε ότι η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα είναι στο επίκεντρο της δράσης της Ομάδας των 8 (G8) το 2013, χρονιά κατά την οποία η Βρετανία έχει την προεδρία της ομάδας των πιο πλούσιων χωρών του κόσμου.

«Θα εκμεταλλευτώ την προεδρία μας στη G8 φέτος για να θέσω το πρόβλημα της τρομοκρατίας και του τρόπου αντιμετώπισής της στο επίκεντρο του προγράμματός μας», επεσήμανε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Όσον αφορά το Μαλί, η Βρετανία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφέρει επιπλέον βοήθεια στις γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον ισλαμιστών ανταρτών, σημείωσε ο Κάμερον.

«Θα εξετάσουμε την παροχή επιπλέον πόρων μεταφοράς και εποπτείας τους οποίους οι Γάλλοι θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ώστε να τους βοηθήσουμε σε αυτό που κάνουν», πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι το συμβούλιο ασφαλείας της βρετανικής κυβέρνησης θα συζητήσει το θέμα αύριο Τρίτη.

Η Βρετανία έχει διαθέσει στη Γαλλία δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-17.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.