Ταραχές στην Βαρκελώνη: «Έξω οι δυνάμεις κατοχής» φωνάζουν οι Καταλανοί για τους Ισπανούς

Ταραχές στην Βαρκελώνη: «Έξω οι δυνάμεις κατοχής» φωνάζουν οι Καταλανοί για τους Ισπανούς

«Ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους», «έξω οι δυνάμεις κατοχής», ορισμένα από τα επικρατέστερα μηνύματα… στον απόηχο των βίαιων επεισοδίων που είχαν ξεσπάσει μετά την καταδίκη των αυτονομιστών ηγετών από την ισπανική δικαιοσύνη, εκατοντάδες χιλιάδες υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Καταλονίας κατέκλυσαν το κέντρο της Βαρκελώνης, σε μια νέα ογκώδη διαδήλωση.

Περίπου 350.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τη δημοτική αστυνομία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δύο μεγάλων οργανώσεων, της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης και της Omnium cultural, για να διαδηλώσουν κοντά στο περιφερειακό κοινοβούλιο.

Στα πλακάτ που κρατούσαν οι συμμετέχοντες αναγράφονταν συνθήματα όπως «η φυλακή δεν είναι η λύση», «καθίστε να συζητήσετε».

«Διαδηλώνουμε ειρηνικά, δεν είμαστε βίαιοι σε αντίθεση με όσα μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ» διαβεβαίωσε η Μανουέλα Μουνιόζ, που εργάζονται σε εργοστάσιο χημικών.

Νωρίς το βράδυ, μερικές χιλιάδες διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Επιτροπών Άμυνας της Δημοκρατίας (CRD) συγκεντρώθηκαν κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας φωνάζοντας «ανεξαρτησία».

Πόλεμος με αστυνομικούς – Τουλάχιστον δύο συλλήψεις

Δεκάδες αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών με ασπίδες και όπλα και με τη συνδρομή αστυνομικών βαν εφόρμησαν για να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Αστυνομικές δυνάμεις ορμούν εναντίον των διαδηλωτών, επιχειρώντας να τους διαλύσουν, ενώ εκείνοι τους πετούν πέτρες και φωτοβολίδες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδα La Vanguardia τουλάχιστον δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν τραυματίες κατά τις συμπλοκές.

Η έφοδος της αστυνομίας ακολούθησε μια αντιπαράθεση διάρκειας δύο ωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές πέταγαν μπουκάλια και μπαλάκια εναντίον των αστυνομικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.