ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν απειλούν 6χρονη – «Θα σκοτώσουμε εσένα και τον άπιστο πατέρα σου»

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν απειλούν 6χρονη – «Θα σκοτώσουμε εσένα και τον άπιστο πατέρα σου»

Η 6χρονη Wajia, η κόρη ενός πρώην αφγανού μεταφραστή για τις βρετανικές δυνάμεις, περιέγραψε τα όσα έζησε στα χέρια των Ταλιμπάν.

Όπως αναφέρει,της κόλλησαν ένα μαχαίρι στο πρόσωπο, λέγοντάς της «θα σκοτώσουμε εσένα και τον άπιστο πατέρα σου». Την χτύπησαν στο πρόσωπο, όταν η τρομοκρατημένη μικρή άρχισε να κλαίει, πριν την πετάξουν τελικά από κινούμενο όχημα στην Καμπούλ.

Και την πέταξαν για να γλιτώσουν, γιατί οι περαστικοί και οι καταστηματάρχες που είδαν την απαγωγή έσπευσαν να κλείσουν τον δρόμο στο όχημα.

Ο λόγος για όλα αυτά ήταν ο πατέρας της Tameem, ο οποίος εργάστηκε ως μεταφραστής για τον βρετανικό στρατό επί πέντε χρόνια: «Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τους Ταλιμπάν που με κυνηγούσαν, με απειλούσαν».

Ο 36χρονος είχε δεχτεί δύο φορές επίθεση από τους Ταλιμπάν και οι απειλές για τη ζωή του δεν έλεγαν να πάρουν τέλος. Γι’ αυτό και ήταν ανάγκη να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν, όταν έμαθε μάλιστα πως οι Βρετανοί δεν ήταν διατεθειμένοι να τον βοηθήσουν.

Πληρώνοντας διακινητές, έφτασε οικογενειακώς στην Τουρκία, απ’ όπου μίλησε πρόσφατα για το δράμα που έζησε ο ίδιος και η οικογένειά του.

«Ήμουν στόχος για τους Ταλιμπάν εξαιτίας της δουλειάς μου για τους Βρετανούς και τους συμμάχους τους και η έγκυος γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μου έγιναν επίσης στόχοι».

Η εφτάχρονη σήμερα Wajia εξομολογήθηκε πως συνεχίζει να βλέπει εφιάλτες με το τρομακτικό περιστατικό της απαγωγής της πριν από 1,5 χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.