ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γαλλία: Ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια – Ο δράστης είχε ξανά συλληφθεί

Γαλλία: Ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια – Ο δράστης είχε ξανά συλληφθεί

Για την επίθεση του ισλαμιστή Μπραχίμ Αλ Αουισάουι που σημειώθηκε χθες, στην βασιλική της Νίκαιας στη Γαλλία ανέλαβε την ευθύνη μία οργάνωση με την ονομασία Μάχντι.

Οι έρευνες μετά τη σφαγή στην Γαλλία από τον Μπραχίμ Αλ Αουισάουι αποκαλύπτουν, ακόμα, ότι ο Τυνήσιος ύποπτος είχε συλληφθεί το 2016 για χρήση μαχαιριού. Αυτό δήλωσε ο Μόχζεν Ντάλι, αξιωματούχος του δικαστικού σώματος της Τυνησίας.

Οι αρχές της αφρικανικής χώρας ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι ξεκίνησαν έρευνα και για το αν υπάρχει οργάνωση με την ονομασία Μάχντι και για το αν αυτή σχεδίασε την επίθεση στη Νίκαια.

Διάφοροι ισχυρισμοί που κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι η οργάνωση αυτή κρύβεται πίσω από το μακελειό με τρεις νεκρούς, χθες, στην βασιλική της Νίκαιας στη Γαλλία.

Το γραφείο της εισαγγελίας που είναι αρμόδια για αντιτρομοκρατικές υποθέσεις ανέθεσε σε ειδική μονάδα ασφαλείας τη διεξαγωγή της έρευνας, μετέδωσε το πρακτορείο TAP.

Αυτή η ομάδα θα προσπαθήσει να βρει αν υπάρχει η Οργάνωση Μάχντι και αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί που έγιναν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι αυτή βρίσκεται πίσω από την επίθεση στη Νίκαια, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ύποπτος για την επίθεση, ο οποίος φώναζε Αλλάχου Άκμπαρ, είναι ένας 21χρονος Τυνήσιος, ο οποίος είχε πρόσφατα μεταναστεύσει στην Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.