ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κροατία: Ένας νεκρός από έκρηξη νάρκης πολέμου της δεκαετίας του ‘90

Κροατία: Ένας νεκρός από έκρηξη νάρκης πολέμου της δεκαετίας του ‘90

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν από έκρηξη νάρκης στην Κροατία, σε μια περιοχή ναρκοθετημένη από τον πόλεμο της δεκαετίας του 1990.

«Ένας νεαρός άνδρας που πάτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι άνθρωποι στην ομάδα τραυματίστηκαν», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Με την ειδοποίηση ενός κατοίκου, η αστυνομία εντόπισε τα θύματα αμέσως μετά το δυστύχημα, περίπου δέκα άλλοι μετανάστες είχαν φύγει από το σημείο.

Αφού εντοπίστηκαν από υπερπτήση ελικοπτέρου στην περιοχή, οι μετανάστες ειδοποιήθηκαν ότι κινούνταν ακόμα σε περιοχή που ήταν επικίνδυνη ότι βρίσκονταν νάρκες. Περίμεναν πολλές ώρες τις ειδικές δυνάμεις να καθαρίσουν έναν διάδρομο 500 μέτρων για να απεγκλωβιστούν από την περιοχή.

Τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται, συμπεριλαμβανομένου ενός σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία δεν αποκάλυψε την εθνικότητα των μεταναστών, αλλά το πλησιέστερο νοσοκομείο στο Όγκουλιν ανέφερε ότι δύο από τους τραυματίες ήταν Πακιστανοί υπήκοοι.

Σχεδόν 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ή το 0,6% του εδάφους της Κροατίας, εξακολουθεί να θεωρείται ζώνη επικίνδυνη λόγω ναρκών, 25 χρόνια μετά τον πόλεμο Ανεξαρτησίας (1991-1995). Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε εκρήξεις ναρκών μετά το τέλος του πολέμου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κροατία βρίσκεται στην αποκαλούμενη «βαλκανική οδό», την οποία ακολουθούν κάθε χρόνο μεταναστευτικές ροές, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από πολέμους και φτώχεια στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική, και επιθυμούν να φτάσουν στη Δυτική Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.