ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αμερικανός ΥΠΑΜ: Θα συζητήσει για την «απειλή της Ρωσίας και της Κίνας» στο ΝΑΤΟ

Αμερικανός ΥΠΑΜ: Θα συζητήσει για την «απειλή της Ρωσίας και της Κίνας» στο ΝΑΤΟ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ευρώπη, όπου και θα συζητήσει για την «απειλή της Ρωσίας και της Κίνας» στο ΝΑΤΟ, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν οι Αμερικανοί.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη (08/04) πως ο Λόιντ Όστιν σκοπεύει να συζητήσει την αντιμετώπιση της Ρωσίας και της Κίνας κατά τη διάρκεια συνομιλιών στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, με το ταξίδι του να αρχίζει το Σάββατο (10/04).

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρεται: «Ο υπουργός Όστιν θα ταξιδέψει, στη συνέχεια, στο Βέλγιο για να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με το πώς η Συμμαχία αντιμετωπίζει την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά από τη Ρωσία, την ανερχόμενη Κίνα, την τρομοκρατία και τις παγκόσμιες προκλήσεις όπως η πανδημία της νόσου COVID-19 και την κλιματική αλλαγή».

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Λόιντ Όστιν θα μεταβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία και στο Ισραήλ.

Ακόμα στην προαναφερθείσα ανακοίνωση τονίζεται: «Ο υπουργός Όστιν θα συναντηθεί με τους ομολόγους του και άλλους ανώτερους αξιωματούχους για να συζητήσουν τη σημασία των διεθνών αμυντικών σχέσεων και να ενισχύσουν τη δέσμευση των ΗΠΑ ως προς την αποτροπή και την άμυνα, την κατανομή βαρών και τη διαρκή διατλαντική ασφάλεια».

Στο Ισραήλ, ο Λόιντ Όστιν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και τον υπουργό Άμυνας, Μπενιαμίν Γκάντς.

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σκοπεύει να επιβεβαιώσει τη δέσμευση των ΗΠΑ για τη στρατηγική εταιρική σχέση με το Ισραήλ και το ποιοτικό στρατιωτικό της πλεονέκτημα.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ σημειώνουν ότι στη Γερμανία, ο Λόιντ Όστιν θα συζητήσει με την υπουργό Άμυνας, Ανεγκρέτ Κράμπ-Καρενμπάουερ, και τον σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας της Καγκελαρίας, Γιαν Χέκερ, σχετικά με τις διμερείς αμυντικές σχέσεις, την καταπολέμηση της «κακής επιρροής των κοινών στρατηγικών αντιπάλων» και της στάσης των αμερικανικών δυνάμεων στη Γερμανία και αλλού.

Συν τοις άλλοις, όπως αναφέρεται στην προαναφερθείσα ανακοίνωση, «ο υπουργός θα επισκεφθεί, επίσης, την έδρα της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ και της Διοίκησης της Αφρικής των ΗΠΑ στη Γερμανία για να συναντηθεί με τα αμερικανικά στρατεύματα και τους ανώτερους διοικητές και να τονίσει το όραμά του για τα συμφέροντα ασφάλειας στην περιοχή».

Η περιοδεία του Λόιντ Όστιν θα ολοκληρωθεί με ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, Μπεν Ουάλας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, ο Λόιντ Όστιν θα επιβεβαιώσει τη σημασία της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ηνωμένου Βασιλείου για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων ασφάλειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.