ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Γερμανία: Άγνωστοι βανδάλισαν μνημείο για τους πεσόντες του Κόκκινου Στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι δράστες φέρεται να εκσφενδόνισαν στο μνημείο ένα μπουκάλι κέτσαπ γεμάτο με μπογιά

Γερμανία: Άγνωστοι βανδάλισαν μνημείο για τους πεσόντες του Κόκκινου Στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Άγνωστοι πέταξαν κόκκινη μπογιά βανδαλίζοντας ένα σοβιετικό μνημείο στην γερμανική πόλη Πότσδαμ, έξω από το Βερολίνο, το οποίο τιμά τη μνήμη των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού που σκοτώθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το έγκλημα φέρεται να συνέβη από το βράδυ της Δευτέρας έως το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με την αστυνομία στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου.

Εκτός από το μνημείο, υπάρχουν σχεδόν 400 τάφοι στον χώρο που είναι αφιερωμένος στη μνήμη των στρατιωτών που πέθαναν στη μάχη για το Βερολίνο στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

«Εδώ κείτονται στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στην απελευθέρωση του Πότσδαμ», δήλωσε ο Πίτερ Χέουερ, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό δεν συνδέεται καθόλου με την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, το Σοβιετικό Πολεμικό Μνημείο στο Βερολίνο έχει βανδαλιστεί δύο φορές από μπογιά που πέταξαν άγνωστοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.