ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λονδίνο: Έκλεψαν έργο του Banksy λιγότερο από μία ώρα αφότου επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στον καλλιτέχνη

Καταγράφηκαν σε βίντεο οι δράστες

Λονδίνο: Έκλεψαν έργο του Banksy λιγότερο από μία ώρα αφότου επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στον καλλιτέχνη

Δύο άντρες αφαίρεσαν ένα έργο του Banksy έναν δρόμο του νότιου Λονδίνου λιγότερο από μία ώρα αφότου επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στον καλλιτέχνη.

Ο Banksy επιβεβαίωσε ότι το έργο -ένα σήμα «Stop» που έχει πάνω του τρία αεροσκάφη που μοιάζουν με στρατιωτικά drones- ήταν δικό του σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ωστόσο σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν καταγραφεί δύο άνδρες να κατεβάζουν την πινακίδα στη διασταύρωση Southampton Way και Commercial Way στο Peckham περίπου στις 12.30 μ.μ.

Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της κλοπής ακούγονται να λένε «ω θεέ μου» καθώς ένας από τους άντρες παίρνει το στοπ και τρέχει, ενώ μια γυναίκα λέει: «Με εκνευρίζει τόσο πολύ».

Η αναπληρώτρια αρχηγός του συμβουλίου του Southwark, Jasmine Ali, είπε ότι το έργο τέχνης «δεν θα έπρεπε να έχει αφαιρεθεί», προσθέτοντας: «Θα το θέλαμε πίσω, ώστε όλοι στην κοινότητα να μπορούν να απολαύσουν το λαμπρό έργο του Banksy». Είπε ότι η κλοπή είχε αναφερθεί στην αστυνομία «για να βοηθήσει στην ανάκτησή της».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι γνώριζε το περιστατικό και είπε ότι η πινακίδα στοπ αντικαταστάθηκε αργότερα την Παρασκευή για να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τους οδηγούς και τους πεζούς στον δρόμο.

Όπως επισημαίνει ο Guardian θεωρείται ότι ο Banksy δεν ήταν πίσω από την απομάκρυνση.

Η ανάρτηση του Banksy που επιβεβαιώνει ότι το έργο του ανήκει

Μια σειρά από φωτογραφίες είχε ανέβει στη σελίδα του καλλιτέχνη στο Instagram χωρίς λεζάντα ή εξήγηση, επιβεβαιώνοντας την αυθεντικότητά του έργου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Πάντως λόγω της αναγνωρισιμότητας του καλλιτέχνη, η πώληση ενός κλεμμένου Banksy μπορεί να είναι δύσκολη. Πέρυσι, τρεις άνδρες γύρω στα 30 φυλακίστηκαν στη Γαλλία για την κλοπή και ενός πίνακα του που απέτιε φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης το 2015 στην αίθουσα συναυλιών Bataclan στο Παρίσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έξι μήνες αργότερα, σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, οκτώ άτομα συνελήφθησαν για την κλοπή μιας τοιχογραφίας του Banksy από έναν τοίχο στα περίχωρα του Κιέβου, δήλωσαν οι ουκρανικές αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.