ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Σιαμαία: Τι γίνεται όταν ο ένας διαπράττει έγκλημα αλλά ο άλλος είναι αθώος; – Θα τιμωρηθούν και οι δύο;

Τείνουν να είναι «υποδειγματικοί πολίτες»

Σιαμαία: Τι γίνεται όταν ο ένας διαπράττει έγκλημα αλλά ο άλλος είναι αθώος; – Θα τιμωρηθούν και οι δύο;

Ένα ερώτημα που ταλανίζει το κοινό σχετικά με τα σιαμαία, είναι τι γίνεται όταν το ένα διαπράττει έγκλημα και το άλλο είναι αθώο, γιατί δεν γίνεται να μπει ο ένας φυλακή, χωρίς τον άλλον.

Η ερώτηση μάλιστα κατέληξε να είναι η ερώτηση της χρονιάς του The Explainer το 2009, αν και δυσκολεύτηκε να δώσει πολλές απαντήσεις, λόγω των ελάχιστων παραδειγμάτων.

Όταν λοιπόν, προσπάθησε να δοθεί μια εξήγηση, η απάντηση βάσει των καταγεγραμμένων περιπτώσεων ήταν πως τα σιαμαία τείνουν να είναι «υποδειγματικοί πολίτες».

Ανέφερε το παράδειγμα των διάσημων σιαμαίων Chang και Eng Bunker, οι οποίοι συνελήφθησαν για καυγά με έναν γιατρό, αλλά δεν συνελήφθησαν ποτέ.

Εν τω μεταξύ, τα αδέρφια παντρεύτηκαν ο καθένας διαφορετικές γυναίκες, αλλά ποτέ δεν κατηγορήθηκαν για διγαμία.

Ο Explainer σημείωσε ότι η φυλακή θα ήταν δύσκολη καθώς θα φυλακιζόταν ένας αθώος, ενώ η επιβολή προστίμων πιθανότατα θα έβλαπτε και τα δύο άτομα.

Όλα αυτά βέβαια προτού μάθουμε σε τι βαθμό συνεργάστηκε ο άλλος αδερφός στο έγκλημα ή σε κάποια παράβαση.

Αρκετά σιαμαία ανά τον κόσμο έχουν υπάρξει ανοικτά στο να μιλήσουν για την καθημερινότητά τους αλλά και για όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν μέσα σε αυτήν.

Πάρτε για παράδειγμα τις δίδυμες Abby και Brittany Hensel, οι οποίες εργάζονται ως δασκάλες και κατά τη διάρκεια των σχολικών τους ημερών έπρεπε να μελετούν χωριστά για να αποφύγουν να αντιγράψουν η μία την εργασία της άλλης.

Όταν ταξιδεύουν χρειάζονται δύο διαβατήρια αλλά μόνο ένα εισιτήριο, καθώς παίρνουν μόνο μία θέση στο αεροπλάνο, ενώ όταν μάθαιναν να οδηγούν έπρεπε και οι δύο να περάσουν τα γραπτά και πρακτικά μέρη της εξέτασης.

Με τον τρόπο που οι δυο τους συνεργάζονται μπορούν να παίξουν πιάνο, να πάνε για μπόουλινγκ και να κολυμπήσουν.

Οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πώς είναι η ζωή για τα σιαμαία, αν και μερικές φορές οι ερωτήσεις παίρνουν μια πιο μακάβρια τροπή καθώς ορισμένοι θέλουν να μάθουν τι θα συνέβαινε στο ένα εάν ο άλλος πεθάνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.