ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Βαλτική: Mεγάλες ρωσικές ασκήσεις ειδικών δυνάμεων

Βαλτική: Mεγάλες ρωσικές ασκήσεις ειδικών δυνάμεων

Στην περιοχή  του Khmelevka στο Καλίνινγκραντ σύμφωνα με το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, ξεκίνησε από τις  13 Οκτωβρίου μεγάλη άσκηση των  Ρώσων πεζοναυτών που ανήκουν στον Στόλο της Βαλτικής.

Κύριο σενάριο της άσκηση είναι η απόβαση δυνάμεων με αμφίβια οχήματα και η κατάληψη και εξασφάλιση περιοχής. Συγχρόνως δύναμη επιπέδου τάγματος αλεξιπτωτιστών θα πραγματοποίησει πτώσεις στην περιοχή του στόχου.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη  Ιgor Kolmykov εκπρόσωπο  τύπου  οι «φίλιες» δυνάμεις αφού καταλάβουν την περιοχή θα αποκρούσουν «εχθρικές» δυνάμεις που εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά  και σε συνεργασία με τις εναέριες δυνάμεις  καθώς  και με την συμβολή πυροβολικού , πυραυλοφόρου και ρυμουλκούμενου  θα καταλάβουν πάλι την εν λόγω περιοχή.

Στην άσκηση θα γίνει προσομοίωση επίθεσης με βιολογικά και χημικά όπλα και τρόποι αντίδρασης . Συμμετέχουν πάνω από 300 στρατιώτες , καθώς πολλά οχήματα , άρματα μάχης , ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ. Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την κορωνίδα της ετήσιας εκπαίδευσης σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ των Ρώσων  πεζοναυτών.

Μπορεί οι εν λόγω ασκήσεις να ανήκουν στο πλαίσιο εκπαίδευσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αλλά η συμμετοχή πλήθους προσωπικού, εναέριων και επίγειων μέσων καθώς και τα σενάρια όπως της εν λόγω άσκησης που αφορά «ανακατάληψη» περιοχής με χρήση εναέριων μέσων και συμμετοχή βιολογικών όπλων προσβλέπουν σε πιθανά “πραγματικά” σενάρια υπαρκτά στο εγγύς μέλλον για τους Ρώσους αναλυτές.

Η κατάσταση στον βόρειο Καύκασο και το Ιράν αποτελούν «καμπανάκι» από την ρωσική ανώτατη στρατιωτική ηγεσία, ενώ πάντα ο θύλακας του Καλίνιγκραντ αποτελεί την μοναδική εδαφική “επαφή” της Ρωσίας με την Πολωνία του ΝΑΤΟ και από εκεί οι ρωσικοί βαλιστικοί πύραυλοι Iskander στοχεύουν τις βάσεις αντιπυραλικής άμυνας της συμμαχίας. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.